REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/R9_sXsIOTfe_tK6lZRFw/686e8629fdeaa6c189a36d74876fc0.jpeg)
Źródło: Canva
Guacamole
Przepyszny, kremowy dip prosto z Meksyku. Idealny do nachosów, chipsów lub warzyw!
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 2 Awokado
- 1 szalotka
- 3 pomidory
- 2 łyżeczki tabasco
- sok z limonki
- Kolendra
- sól
- pieprz
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
10 min.
Przygotuj dojrzałe awokado, wyciągnij miąższ i ugnieć widelcem. Wymieszaj w misce posiekane pomidory i szalotki razem, dodaj awokado. Dopraw solą, pierprzem, limonką i posyp kolendrą.