REKLAMA

Źródło: Canva

Gulasz madziarski z knedlami

Pyszny sycący gulasz prosto ze Słowacji. Do tego knedle - coś pysznego!

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 500 g wołowiny Dodano do
  • 2 cebule Dodano do
  • 1 Łyżka olej Dodano do
  • 2 ząbki czosnku Dodano do
  • 1 czerwona papryka Dodano do
  • 2 marchewki Dodano do
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki Dodano do
  • 12 łyżeczki sól Dodano do
  • 12 łyżeczki pieprzu Dodano do
  • 12 łyżeczki suszonego oregano Dodano do
  • 2 łyżki stołowe posiekanej pietruszki Dodano do
  • 1 szkło mąki pszennej Dodano do
  • 2 łyżki oleju Dodano do
  • 1 jajko Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.

Podsmaż cebulę, czosnek na patelni, dodaj paprykę, marchew, zielony groszek, kukurydzę i passatę pomidorową. Całość smaż przez około 5 minut. Dodaj słodką paprykę, sól, pieprz, oregano i pietruszkę. Dodaj bulion warzywny. Gotuj przez około 30 minut do godziny. W międzyczasie przygotuj knedle. Mąkę wymieszaj z mlekiem, jajkiem i olejem, aż powstanie gładkie ciasto. Z ciasta formujemy knedle i gotujemy w osolonej wodzie. Po wyjęciu i ostudzeniu pokrój w plastry.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciastka

330 przepisy

Dania mięsne

1021 przepisy

Śniadanie

405 przepisy

Ciasta

358 przepisy

Obiad

1963 przepisy

Kolacja

1832 przepisy

Deser

1382 przepisy

Zupy i buliony

320 przepisy

Ciasta i desery

1246 przepisy