REKLAMA

Źródło: Pexels

Gulasz z indyka

Lekki i sycący gulasz.

REKLAMA

Składniki

porcje
10
  • 112 kg mięsa z indyka np piersi lub udka Dodano do
  • 2 cebule Dodano do
  • 2 ząbki czosnku Dodano do
  • 2 papryki czerwona i zielona Dodano do
  • 1 cukinia Dodano do
  • 1 puszka pomidorów lub passaty pomidorowej Dodano do
  • 2 łyżki mąki Dodano do
  • 2 łyżki oleju Dodano do
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego Dodano do
  • 2 liście laurowe Dodano do
  • 2 ziarna ziela angielskiego Dodano do
  • 1 Łyżka cukier kryształ Dodano do
  • 1 Łyżka ziół prowansalskich Dodano do
  • sól i pieprz do smaku Dodano do
REKLAMA

Procedura

130 min.
1. Krok

Na patelni rozgrzej olej i podsmaż mięso z indyka z obu stron, aż się zarumieni.

2. Krok

Dodaj cebulę, czosnek, paprykę, cukinię, i smaż przez kilka minut.

3. Krok

Dodaj mąkę i mieszaj, aż warzywa się zrumienią.

4. Krok

Dodaj pomidory, koncentrat pomidorowy, liście laurowe, ziele angielskie, cukier, zioła prowansalskie i dopraw solą i pieprzem do smaku.

5. Krok

Wlej tyle wody, by pokryć mięso i warzywa.

6. Krok

Gotuj na małym ogniu przez około 1,5-2 godziny, aż mięso stanie się miękkie i sos zgęstnieje.

7. Krok

Podawaj z ryżem, kaszą lub kluskami.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Bez pieczenia

177 przepisy

Deser

1498 przepisy

Dania mięsne

1088 przepisy

Śniadanie

451 przepisy

Obiad

2108 przepisy

Kolacja

1962 przepisy

Zupy i buliony

337 przepisy

Ciastka

344 przepisy

Ciasta

376 przepisy

Ciasta i desery

1348 przepisy