REKLAMA

Źródło: Pexels

Gulasz z indyka

Lekki i sycący gulasz.

REKLAMA

Składniki

porcje
10
  • 112 kg mięsa z indyka np piersi lub udka Dodano do
  • 2 cebule Dodano do
  • 2 ząbki czosnku Dodano do
  • 2 papryki czerwona i zielona Dodano do
  • 1 cukinia Dodano do
  • 1 puszka pomidorów lub passaty pomidorowej Dodano do
  • 2 łyżki mąki Dodano do
  • 2 łyżki oleju Dodano do
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego Dodano do
  • 2 liście laurowe Dodano do
  • 2 ziarna ziela angielskiego Dodano do
  • 1 Łyżka cukier kryształ Dodano do
  • 1 Łyżka ziół prowansalskich Dodano do
  • sól i pieprz do smaku Dodano do
REKLAMA

Procedura

130 min.
1. Krok

Na patelni rozgrzej olej i podsmaż mięso z indyka z obu stron, aż się zarumieni.

2. Krok

Dodaj cebulę, czosnek, paprykę, cukinię, i smaż przez kilka minut.

3. Krok

Dodaj mąkę i mieszaj, aż warzywa się zrumienią.

4. Krok

Dodaj pomidory, koncentrat pomidorowy, liście laurowe, ziele angielskie, cukier, zioła prowansalskie i dopraw solą i pieprzem do smaku.

5. Krok

Wlej tyle wody, by pokryć mięso i warzywa.

6. Krok

Gotuj na małym ogniu przez około 1,5-2 godziny, aż mięso stanie się miękkie i sos zgęstnieje.

7. Krok

Podawaj z ryżem, kaszą lub kluskami.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciastka

332 przepisy

Dania mięsne

1025 przepisy

Śniadanie

409 przepisy

Obiad

1978 przepisy

Kolacja

1841 przepisy

Deser

1394 przepisy

Zupy i buliony

325 przepisy

Ciasta

359 przepisy

Ciasta i desery

1256 przepisy