REKLAMA

Źródło: Pexels

Gulasz z indyka

Lekki i sycący gulasz.

REKLAMA

Składniki

porcje
10
  • 112 kg mięsa z indyka np piersi lub udka Dodano do
  • 2 cebule Dodano do
  • 2 ząbki czosnku Dodano do
  • 2 papryki czerwona i zielona Dodano do
  • 1 cukinia Dodano do
  • 1 puszka pomidorów lub passaty pomidorowej Dodano do
  • 2 łyżki mąki Dodano do
  • 2 łyżki oleju Dodano do
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego Dodano do
  • 2 liście laurowe Dodano do
  • 2 ziarna ziela angielskiego Dodano do
  • 1 Łyżka cukier kryształ Dodano do
  • 1 Łyżka ziół prowansalskich Dodano do
  • sól i pieprz do smaku Dodano do
REKLAMA

Procedura

130 min.
1. Krok

Na patelni rozgrzej olej i podsmaż mięso z indyka z obu stron, aż się zarumieni.

2. Krok

Dodaj cebulę, czosnek, paprykę, cukinię, i smaż przez kilka minut.

3. Krok

Dodaj mąkę i mieszaj, aż warzywa się zrumienią.

4. Krok

Dodaj pomidory, koncentrat pomidorowy, liście laurowe, ziele angielskie, cukier, zioła prowansalskie i dopraw solą i pieprzem do smaku.

5. Krok

Wlej tyle wody, by pokryć mięso i warzywa.

6. Krok

Gotuj na małym ogniu przez około 1,5-2 godziny, aż mięso stanie się miękkie i sos zgęstnieje.

7. Krok

Podawaj z ryżem, kaszą lub kluskami.

Podobne przepisy

"Alzackie Choucroute" - mięso z kiszoną kapustą

Jako osoba przekraczająca granicę niemiecko-francuską, często delektowałam się choucroute we Francji. Następnie zacząłem przygotowywać to pyszne tradycyjne danie z Alzacji w domu dla mojej rodziny i przyjaciół, aż udoskonaliłem przepis. Wspaniała mieszanka kwaśnej kapusty, pikantnych smaków i obfitej wieprzowiny jest po prostu nie do odparcia.

Pierś z kurczaka z ryżem warzywnym

Szybki i łatwy przepis na kurczaka.

Fasolka po bretońsku przepis babci

Mój ulubiony przepis na fasolkę po bretońsku pochodzi od mojej babci.

Tradycyjny "Schwarzsauer" według przepisu babci

Ten autentyczny przepis na czarny żurek pochodzi z mojego domu w północnych Niemczech, gdzie nadal jest bardzo popularny. Jako dziecko zawsze uwielbiałam obserwować moją babcię w kuchni przygotowującą ten bogaty i pikantny bulion mięsny. Wieprzowina jest gotowana z przyprawami i podawana w sosie z krwią. Niezapomniany smak, który zawsze przypomina mi niedziele w domu babci.

Wieprzowina w sosie pomidorowym

Przepis na świetną wieprzowinę w sosie pomidorowym, którą przyrządzam przynajmniej raz w tygodniu.

Gulasz wołowy z makaronem

Idealny przepis na gulasz wołowy z makaronem, który zwykle przygotowuję na specjalne okazje.

Żeberka wieprzowe z kiszoną kapustą i puree ziemniaczanym

To tradycyjne, soczyste i bogate niemieckie danie, które robiłam niezliczoną ilość razy. Uwielbiam wędzony smak Kasslera w połączeniu z kwaśną kiszoną kapustą i kremowym puree ziemniaczanym. Ten przepis jest zwycięzcą na specjalne okazje, a także stanowi pyszne danie na chłodniejsze dni.

Podobne przepisy

"Alzackie Choucroute" - mięso z kiszoną kapustą

Jako osoba przekraczająca granicę niemiecko-francuską, często delektowałam się choucroute we Francji. Następnie zacząłem przygotowywać to pyszne tradycyjne danie z Alzacji w domu dla mojej rodziny i przyjaciół, aż udoskonaliłem przepis. Wspaniała mieszanka kwaśnej kapusty, pikantnych smaków i obfitej wieprzowiny jest po prostu nie do odparcia.

Pierś z kurczaka z ryżem warzywnym

Szybki i łatwy przepis na kurczaka.

Fasolka po bretońsku przepis babci

Mój ulubiony przepis na fasolkę po bretońsku pochodzi od mojej babci.

Tradycyjny "Schwarzsauer" według przepisu babci

Ten autentyczny przepis na czarny żurek pochodzi z mojego domu w północnych Niemczech, gdzie nadal jest bardzo popularny. Jako dziecko zawsze uwielbiałam obserwować moją babcię w kuchni przygotowującą ten bogaty i pikantny bulion mięsny. Wieprzowina jest gotowana z przyprawami i podawana w sosie z krwią. Niezapomniany smak, który zawsze przypomina mi niedziele w domu babci.

Wieprzowina w sosie pomidorowym

Przepis na świetną wieprzowinę w sosie pomidorowym, którą przyrządzam przynajmniej raz w tygodniu.

Gulasz wołowy z makaronem

Idealny przepis na gulasz wołowy z makaronem, który zwykle przygotowuję na specjalne okazje.

Żeberka wieprzowe z kiszoną kapustą i puree ziemniaczanym

To tradycyjne, soczyste i bogate niemieckie danie, które robiłam niezliczoną ilość razy. Uwielbiam wędzony smak Kasslera w połączeniu z kwaśną kiszoną kapustą i kremowym puree ziemniaczanym. Ten przepis jest zwycięzcą na specjalne okazje, a także stanowi pyszne danie na chłodniejsze dni.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Dania mięsne

641 przepisy

Ciasta

255 przepisy

Ciasta i desery

721 przepisy

Sałatki

194 przepisy

Zupy i buliony

211 przepisy

Ciastka

221 przepisy

Tanie posiłki

294 przepisy

Deser

813 przepisy