REKLAMA

Źródło: rudisill from Getty Images Signature

Kiszona Cukinia

Niesamowity przepis na skiszoną cukinię, idealną do sałatek, kanapek lub jako dodatek do dań głównych. Prosty sposób na dodanie zdrowego akcentu do Twojej diety.

REKLAMA

Składniki

porcje
10
  • 1 kg cukinia Dodano do
  • 2 l woda Dodano do
  • 75 g sól Dodano do
  • 1 Żarówka czosnek Dodano do
REKLAMA

Procedura

1440 min.
1. Krok

Pokrój cukinie w plastry o grubości około 1 cm. Czosnek obierz i pokrój w plasterki.

2. Krok

Do dużego garnka dodaj cukinię, wodę, sól i czosnek. Doprowadź do wrzenia, mieszając, aby rozpuścić sól.

3. Krok

Zredukuj ogień do średnio-niskiego i gotuj przez 2 minuty.

4. Krok

Wyjmij cukinię z garnka za pomocą szczypców i umieść ją w słoiku do kiszenia. Zalej kukinię gorącym solanką.

5. Krok

Pozostaw słoik na 24 godziny w temperaturze pokojowej. Po tym czasie przechowuj w lodówce.

6. Krok

Podawaj jako dodatek do dań lub jako przekąskę. Smacznego!

Reels

Nowy

Górne kategorie

Dania mięsne

1011 przepisy

Ciastka

329 przepisy

Ciasta

357 przepisy

Śniadanie

401 przepisy

Obiad

1943 przepisy

Kolacja

1815 przepisy

Deser

1372 przepisy

Zupy i buliony

316 przepisy

Ciasta i desery

1236 przepisy