REKLAMA

Kokosanka

Tradycyjne świąteczne kostki kokosowe obtoczone w mące kokosowej.

REKLAMA

Składniki

porcje
20

Surowce

  • 200 g cukier puder Dodano do
  • 300 g mąka samozbrylająca Dodano do
  • 200 ml mleko Dodano do
  • 2 szt jajko Dodano do
  • 2 łyżka stołowa Przemieść Dodano do
  • 1 łyżka stołowa olej Dodano do

Lukier

  • 250 g cukier puder Dodano do
  • 250 g Mąka kokosowa Dodano do
  • 50 g kakao w proszku Dodano do
  • 6 łyżka stołowa mleko Dodano do
  • 250 g masło Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

W misce wymieszaj jajko z cukrem pudrem. Następnie powoli dodaj miód i olej. Wmieszaj mąkę i proszek do pieczenia.

2. Krok

Wylej ciasto na natłuszczoną i posypaną mąką blachę do pieczenia. Piec w temperaturze 160°C przez około 20 minut.

3. Krok

Po upieczeniu ostudzić i pokroić w kostkę.

4. Krok

Przygotowanie polewy Zagotować mleko z kakao i cukrem pudrem. Następnie dodać masło.

5. Krok

Zanurz pokrojone kostki w glazurze.

6. Krok

Na koniec obtocz je w mące kokosowej.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Dania mięsne

1011 przepisy

Ciastka

329 przepisy

Ciasta

357 przepisy

Śniadanie

401 przepisy

Obiad

1943 przepisy

Kolacja

1815 przepisy

Deser

1372 przepisy

Zupy i buliony

316 przepisy

Ciasta i desery

1236 przepisy