REKLAMA

Źródło: Canva

Kokosanki

Kokosanki to tradycyjne ciastka pochodzące Polski. Pyszna chrupiąca przekąska.

REKLAMA
TOP desery - Połączenie smaków, którym nie można się oprzeć! Wybór najpopularniejszych

Przepis można znaleźć w tym artykule

TOP desery - Połączenie smaków, którym nie można się oprzeć! Wybór najpopularniejszych

Składniki

porcje
15
  • 212 i szklanki mąki kokosowej Dodano do
  • 12 szklanki cukru Dodano do
  • 12 szklanki mleka kokosowego Dodano do
  • 1 jajko Dodano do
  • 1 łyżka ekstraktu z wanilii Dodano do
  • 14 łyżeczki soli Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

W misce połącz mąkę kokosową, cukier, mleko kokosowe, jajko, ekstrakt z wanilii i sól.

2. Krok

Formuj z ciasta kulki wielkości orzecha włoskiego i lekko je spłaszczaj.

3. Krok

Piecz w 180 stopniach Celsjusza przez około 20 minut, do momentu, aż będą rumiane.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Bez pieczenia

177 przepisy

Deser

1498 przepisy

Dania mięsne

1088 przepisy

Śniadanie

451 przepisy

Obiad

2108 przepisy

Kolacja

1962 przepisy

Zupy i buliony

337 przepisy

Ciastka

344 przepisy

Ciasta

376 przepisy

Ciasta i desery

1348 przepisy