REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/1iPNVbZPUjN6Y4vlB4Mf/69c2424505be62983e218bf7566238.jpeg)
Źródło: FB: Szybkie i proste przepisy
Kotlety Jajeczne
Kotlety jajeczne to pyszny i prosty sposób na zróżnicowanie jadłospisu. Są lekkie, zdrowe i sycące. Idealne na śniadanie, obiad czy kolację. Świetne na przyjęcie czy piknik.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 6 ks jajka
- 6 łyżecka bułka tarta
- 1 Okulary mleko
- 1 szczypta soli i pieprzu
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Ugotuj jajka na twardo, a następnie ostudź je pod zimną wodą.
2. Krok
Obierz jajka i rozgnieć je widelcem na gładką masę.
3. Krok
Dodaj do masy jajecznej bułkę tartą, mleko, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszaj.
4. Krok
Z masy uformuj kotlety.
5. Krok
Rozgrzej olej na patelni i smaż kotlety z obu stron na złoty kolor.
6. Krok
Podawaj kotlety jajeczne na gorąco, np. z ulubionym sosem.