REKLAMA

Źródło: Lilechka75 from Getty Images

Krem z mascarpone na torcie

Przepis na prosty krem do tortu z mascarpone.

REKLAMA

Składniki

porcje
1
  • 250 g mascarpone Dodano do
  • 200 ml Bita śmietana Dodano do
  • 100 g cukier puder Dodano do
  • 1 szt Cukier waniliowy Dodano do
  • 1 łyżeczka Sok z cytryny Dodano do
REKLAMA

Procedura

20 min.
1. Krok

Wyjmij mascarpone z lodówki co najmniej godzinę przed rozpoczęciem przygotowywania kremu. Jest to bardzo ważne, aby mascarpone stało się miękkie i łatwe w obróbce.

2. Krok

Schłodzić bitą śmietanę w lodówce. To mój osobisty trik, którego zawsze używam. Schłodzona śmietana ubija się lepiej i szybciej.

3. Krok

Umieść mascarpone, cukier puder, cukier waniliowy i sok z cytryny w dużej misce i ubijaj do uzyskania gładkiej konsystencji.

4. Krok

Następnie dodaj schłodzoną bitą śmietanę do masy mascarpone i ubij.

5. Krok

Na koniec włóż krem do lodówki na kilka minut do całkowitego schłodzenia. Następnie jest gotowy do wypełnienia tortu.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Fermentacja

75 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Łosoś

63 przepisy

Bez pieczenia

185 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Kolacja

2016 przepisy