Krokiety z kiszoną kapustą i pieczarkami
Chrupiące naleśniki a w środku wyrazisty smak kiszonej kapusty i pieczarek . https://gabciakowegotowanie24.blogspot.com/2021/12/krokiety-z-kiszona-kapusta-i-pieczarkami.html
Składniki
- 400 g kapusty kiszonej
- 500 g pieczarek
- 1 średnia cebula
- 3 kulki ziela angielskiego
- 3 kulki pieprzu czarnego
- 1 liść laurowy
- 2 łyżki másla
- pieprz czarny grubo mielony
- vegeta
- sól
- 14 Sztuka usmażonych naleśników średnica około 20 cm
- olej do smażenia krokietów
Najnowsze ulotki
Procedura
Kapustę gotujemy go miękkości z zielem angielski , pieprzem w kulkach i liściem laurowym i po ostygnięciu kroimy na drobniejsze kawałki ( jeśli mamy grubą ) i wyjmujemy do co wrzucili my przed gotowaniem .
Pieczarki obieramy , kroimy na drobniejsze kawałki i smażymy na masełku z obraną i pokrojoną drobno cebulką i dodajemy do pieczarek i smażymy do odparowania wody z pieczarek gotowe dorzucamy do kapusty , doprawiamy do smaku przyprawami .
Gotowy farsz nakładamy na naleśnika , zwijamy lekko boki i zwijamyw rulonik .
Gotowe krokiety panierujemy w potrójnej panierce ( mąka - jajko - bułka tarta ) i smażymy na złoty kolor na rozgrzanym oleju z obu stron .