REKLAMA

Źródło: EzumeImages from Getty Images

Kurczak po chińsku

Ten przepis przeniesie cię prosto do serca kuchni azjatyckiej. Smaczne mięso z kurczaka w połączeniu z pikantnymi chińskimi specjałami jest doskonałe na szybki lunch lub kolację.

REKLAMA

Składniki

porcje
4

Główne składniki

  • 500 g filet z kurczaka Dodano do
  • 1 szt czerwona papryka Dodano do
  • 1 szt The Onion Dodano do
  • 2 szt czosnek Dodano do
  • 1 szt marchewki Dodano do
  • 1 szt brokuły Dodano do

Sos

  • 4 łyżka stołowa Sojowy sos Dodano do
  • 1 szt limonka Dodano do
  • 1 łyżeczka Przemieść Dodano do
  • 1 łyżeczka Przyprawy Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Pokrój kurczaka na cienkie paski. Paprykę, cebulę, czosnek i marchew pokrój na cienkie paski. Brokuła podziel na małe różyczki.

2. Krok

Na patelni rozgrzej olej i dodaj mięso z kurczaka. Gdy zacznie zmieniać kolor, dodaj cebulę i czosnek i smaż.

3. Krok

Dodaj paprykę, marchew i brokuła i smaż do momentu aż zmiękną.

4. Krok

W misce wymieszaj sos sojowy, sok z limonki, miód i przyprawy, a następnie dodaj do patelni. Smaż na średnim ogniu aż sos zostanie całkowicie wchłonięty.

5. Krok

Podaj z ryżem lub makaronem. Smacznego!

Reels

Nowy

Górne kategorie

Dania mięsne

1011 przepisy

Ciastka

329 przepisy

Ciasta

357 przepisy

Śniadanie

401 przepisy

Obiad

1943 przepisy

Kolacja

1815 przepisy

Deser

1372 przepisy

Zupy i buliony

316 przepisy

Ciasta i desery

1236 przepisy