REKLAMA

Łazanki z kapustą

Łazanki z kapustą to tradycyjne danie kuchni polskiej. Składają się one z kawałków makaronu, kapusty, cebuli i dokładnie dobranych przypraw. Danie z pewnością zaspokoi głód i sprawi, że poczujemy się jak w duszy rodzinnym domu.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 400 g makaronu do łazanek Dodano do
  • 1 średnia główka kapusty Dodano do
  • 1 cebula Dodano do
  • 100 g boczku, pokrojonego w kostkę Dodano do
  • 1 łyżeczka kminku Dodano do
  • sól i pieprz do smaku Dodano do
  • 2 łyżki oleju do smażenia Dodano do
REKLAMA

Procedura

45 min.
1. Krok

W dużym garnku zagotuj wodę i dodaj do niej szczyptę soli.

2. Krok

Włóż makaron i gotuj przez około 8-10 minut, aż będzie miękki. Następnie odcedź i odstaw na bok.

3. Krok

W innym garnku rozgrzej olej i dodaj boczek. Smaż na złoty kolor przez około 5 minut.

4. Krok

Dodaj cebulę do boczku i smaż, aż będzie miękka i szklista.

5. Krok

Następnie dodaj posiekany czosnek i kminek. Smaż przez kolejne 10 minut, aż kapusta będzie miękka.

6. Krok

Na koniec dodaj ugotowany makaron i dokładnie wymieszaj.

7. Krok

Przypraw do smaku solą i pieprzem.

8. Krok

Gotowe!

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciastka

330 przepisy

Dania mięsne

1021 przepisy

Śniadanie

405 przepisy

Ciasta

358 przepisy

Obiad

1963 przepisy

Kolacja

1832 przepisy

Deser

1382 przepisy

Zupy i buliony

320 przepisy

Ciasta i desery

1246 przepisy