REKLAMA

Źródło: Syda Productions from Canva

Lustrzana polewa do ciast

Luksusowa polewa, która nada Twojemu ciastu nieodparty wygląd. Idealna na specjalne okazje lub kiedykolwiek chcesz zrobić wrażenie.

REKLAMA

Składniki

porcje
1
  • 200 g cukier Dodano do
  • 75 ml woda Dodano do
  • 100 g salko Dodano do
  • 8 g Żelatyna Dodano do
  • 50 ml zimna woda Dodano do
  • 30 g kakao Dodano do
REKLAMA

Procedura

20 min.
1. Krok

Żelatynę moczymy w zimnej wodzie i pozwalamy jej spęcznieć.

2. Krok

W małym garnku mieszamy cukier, wodę i sól. Gotujemy do wrzenia i gotujemy przez 2 minuty.

3. Krok

Do gorącej mieszanki dodajemy spuchniętą żelatynę i mieszamy, aż się całkowicie rozpuści.

4. Krok

Dodajemy kakao i dokładnie mieszamy, aby zapobiec powstawaniu grudek.

5. Krok

Pozwól karmelowi ostygnąć do temperatury pokojowej, a następnie równomiernie nalej go na tort.

6. Krok

Zostawiamy tort w lodówce przez co najmniej 2 godziny, aby polewa całkowicie zastygła.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciastka

330 przepisy

Dania mięsne

1015 przepisy

Śniadanie

405 przepisy

Ciasta

358 przepisy

Obiad

1953 przepisy

Kolacja

1826 przepisy

Deser

1378 przepisy

Zupy i buliony

316 przepisy

Ciasta i desery

1242 przepisy