REKLAMA
Makaron domowy do rosołu

Makaron domowy do rosołu

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 500 g mąka samozbrylająca Dodano do
  • 4 kawałek jajko Dodano do
  • sól Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Utworzymy stertę mąki z dołkiem w środku, do dołka wbijemy jajka. Wymieszamy do gęstego ciasta, jeśli jest zbyt gęste, możemy dodać jeszcze jajko lub wodę.

Makaron domowy do rosołu - etap przygotowania 1
2. Krok

Ciasto dzielimy na mniejsze części i wałkujemy na cienkie placki, pozostawiamy na 10 minut do odpoczynku, Następnie składamy ciasto na pół, kroimy na paski, a następnie na makaron.

Makaron domowy do rosołu - etap przygotowania 1
3. Krok

Zostawiamy wodę do zasolenia i gotujemy w niej makaron. Gotujemy aż stanie się miękki, odcedzamy wodę i makaron możemy podawać albo do zupy albo jako danie główne, na przykład z twarogiem. Smacznego

Reels

Nowy

Górne kategorie

Dania mięsne

1011 przepisy

Ciastka

329 przepisy

Ciasta

357 przepisy

Śniadanie

401 przepisy

Obiad

1943 przepisy

Kolacja

1815 przepisy

Deser

1372 przepisy

Zupy i buliony

316 przepisy

Ciasta i desery

1236 przepisy