REKLAMA

Marynowany udziec jagnięcy

Pyszna jagnięcina w prostej marynacie.

REKLAMA

Składniki

porcje
4

Mięso

  • 700 g udziec jagnięcy Dodano do

Do marynaty

  • 2 Sztuka The Onion Dodano do
  • Rosemary Dodano do
  • Tymianek Dodano do
  • 4 goździki czosnek Dodano do
  • 2 łyżki sól Dodano do
  • 3 łyżki olej roślinny Dodano do

Do aromatyzowania

  • 2 łyżki Masło ziołowe Dodano do
REKLAMA

Procedura

120 min.
1. Krok

Jagnięcinę dobrze oczyścić i pokroić w plastry. Każdy plasterek mięsa lekko posolić.

2. Krok

W robocie kuchennym wymieszaj marynatę. Dodaj oczyszczoną cebulę, czosnek, świeże zioła, sól i olej roślinny.

3. Krok

Gdy marynata będzie miała gładką konsystencję, natrzyj nią plastry mięsa. Zawinąć je w folię, najlepiej na noc, ale godzina też wystarczy.

4. Krok

Teraz na rozgrzanej patelni opieczemy mięso z obu stron, aż będzie chrupiące. Następnie zalej mięso niewielką ilością wody i gotuj do miękkości.

5. Krok

Gotowe plastry mięsa ułożyć na talerzu i do każdego dodać małą łyżeczkę masła ziołowego.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Łosoś

62 przepisy

Sałatki

319 przepisy

Ciasta i desery

1331 przepisy

Kolacja

1922 przepisy

Bez pieczenia

174 przepisy

Słowacki

106 przepisy

Śniadanie

435 przepisy

Obiad

2066 przepisy

Deser

1478 przepisy

Zupy i buliony

332 przepisy

Ciastka

344 przepisy