REKLAMA

Marynowany udziec jagnięcy

Pyszna jagnięcina w prostej marynacie.

REKLAMA

Składniki

porcje
4

Mięso

  • 700 g udziec jagnięcy Dodano do

Do marynaty

  • 2 Sztuka The Onion Dodano do
  • Rosemary Dodano do
  • Tymianek Dodano do
  • 4 goździki czosnek Dodano do
  • 2 łyżki sól Dodano do
  • 3 łyżki olej roślinny Dodano do

Do aromatyzowania

  • 2 łyżki Masło ziołowe Dodano do
REKLAMA

Procedura

120 min.
1. Krok

Jagnięcinę dobrze oczyścić i pokroić w plastry. Każdy plasterek mięsa lekko posolić.

2. Krok

W robocie kuchennym wymieszaj marynatę. Dodaj oczyszczoną cebulę, czosnek, świeże zioła, sól i olej roślinny.

3. Krok

Gdy marynata będzie miała gładką konsystencję, natrzyj nią plastry mięsa. Zawinąć je w folię, najlepiej na noc, ale godzina też wystarczy.

4. Krok

Teraz na rozgrzanej patelni opieczemy mięso z obu stron, aż będzie chrupiące. Następnie zalej mięso niewielką ilością wody i gotuj do miękkości.

5. Krok

Gotowe plastry mięsa ułożyć na talerzu i do każdego dodać małą łyżeczkę masła ziołowego.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Dania mięsne

1106 przepisy

Kolacja

2010 przepisy

Ciasta

378 przepisy

Śniadanie

468 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Awokado

51 przepisy

Obiad

2155 przepisy