REKLAMA

Marynowany udziec jagnięcy

Pyszna jagnięcina w prostej marynacie.

REKLAMA

Składniki

porcje
4

Mięso

  • 700 g udziec jagnięcy Dodano do

Do marynaty

  • 2 Sztuka The Onion Dodano do
  • Rosemary Dodano do
  • Tymianek Dodano do
  • 4 goździki czosnek Dodano do
  • 2 łyżki sól Dodano do
  • 3 łyżki olej roślinny Dodano do

Do aromatyzowania

  • 2 łyżki Masło ziołowe Dodano do
REKLAMA

Procedura

120 min.
1. Krok

Jagnięcinę dobrze oczyścić i pokroić w plastry. Każdy plasterek mięsa lekko posolić.

2. Krok

W robocie kuchennym wymieszaj marynatę. Dodaj oczyszczoną cebulę, czosnek, świeże zioła, sól i olej roślinny.

3. Krok

Gdy marynata będzie miała gładką konsystencję, natrzyj nią plastry mięsa. Zawinąć je w folię, najlepiej na noc, ale godzina też wystarczy.

4. Krok

Teraz na rozgrzanej patelni opieczemy mięso z obu stron, aż będzie chrupiące. Następnie zalej mięso niewielką ilością wody i gotuj do miękkości.

5. Krok

Gotowe plastry mięsa ułożyć na talerzu i do każdego dodać małą łyżeczkę masła ziołowego.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Bez pieczenia

177 przepisy

Deser

1498 przepisy

Dania mięsne

1088 przepisy

Śniadanie

451 przepisy

Obiad

2108 przepisy

Kolacja

1962 przepisy

Zupy i buliony

337 przepisy

Ciastka

344 przepisy

Ciasta

376 przepisy

Ciasta i desery

1348 przepisy