REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/_wiOpAIU37IvSHA_At9S/8681386843318571a9e293027a3048.jpeg)
Źródło: FB: AniaGotuje.pl grupa strony
Młoda kapusta z koperkiem
To tradycyjne danie kuchni polskiej, które doskonale sprawdzi się jako dodatek do obiadu. Młoda kapusta z koperkiem jest delikatna i soczysta. Aromat koperku doskonale podkreśla jej smak.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 1 sztuka młoda kapusta
- 1 Łyżka soli
- 2 łyżki cukru
- 2 łyżki octu jabłkowego
- 2 gałązki świeżego koperku
- 1 Łyżka oleju rzepakowego
- 1 szczypta pieprzu
- boczek
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
35 min.
1. Krok
Drobno posiekać gałązki kopru.
2. Krok
Posiekać młodą kapustę i ugotować boczek.
3. Krok
Rozgrzać olej na patelni, dodać boczek i kapustę i smażyć na średnim ogniu przez około 10 minut.
4. Krok
Dodać sól, cukier i ocet jabłkowy. Dusić kapustę pod przykryciem przez kolejne 15 minut.
5. Krok
Po tym czasie dodać koperek, wymieszać i gotować przez kolejne 5 minut.
6. Krok
Przed podaniem doprawić kapustę pieprzem do smaku.