REKLAMA

Źródło: Pexels

Nalewka z malin

Domowa, przepyszna nalewka.

REKLAMA

Składniki

porcje
10
  • 1 kg świeżych lub mrożonych malin Dodano do
  • 500 g cukier kryształ Dodano do
  • 1 litr czystego spirytusu lub wódki Dodano do
  • 1 laska cynamonu opcjonalnie Dodano do
REKLAMA

Procedura

20 min.
1. Krok

Maliny dokładnie umyj i osusz.

2. Krok

Umieść maliny w dużym słoju lub butelce.

3. Krok

Dodaj cukier i cynamon (jeśli używasz).

4. Krok

Wlej spirytus lub wódkę.

5. Krok

Szczelnie zamknij pojemnik i odstaw na minimum 2 tygodnie w ciemne i chłodne miejsce, codziennie mieszając.

6. Krok

Po 2 tygodniach przecedź nalewkę przez gazę lub sito.

7. Krok

Przelej do czystych butelek i szczelnie zamknij.

8. Krok

Nalewka jest gotowa do spożycia po minimum 2 miesiącach leżakowania.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Bez pieczenia

177 przepisy

Deser

1498 przepisy

Dania mięsne

1088 przepisy

Śniadanie

451 przepisy

Obiad

2108 przepisy

Kolacja

1962 przepisy

Zupy i buliony

337 przepisy

Ciastka

344 przepisy

Ciasta

376 przepisy

Ciasta i desery

1348 przepisy