REKLAMA

Źródło: Pexels

Nalewka z malin

Domowa, przepyszna nalewka.

REKLAMA

Składniki

porcje
10
  • 1 kg świeżych lub mrożonych malin Dodano do
  • 500 g cukier kryształ Dodano do
  • 1 litr czystego spirytusu lub wódki Dodano do
  • 1 laska cynamonu opcjonalnie Dodano do
REKLAMA

Procedura

20 min.
1. Krok

Maliny dokładnie umyj i osusz.

2. Krok

Umieść maliny w dużym słoju lub butelce.

3. Krok

Dodaj cukier i cynamon (jeśli używasz).

4. Krok

Wlej spirytus lub wódkę.

5. Krok

Szczelnie zamknij pojemnik i odstaw na minimum 2 tygodnie w ciemne i chłodne miejsce, codziennie mieszając.

6. Krok

Po 2 tygodniach przecedź nalewkę przez gazę lub sito.

7. Krok

Przelej do czystych butelek i szczelnie zamknij.

8. Krok

Nalewka jest gotowa do spożycia po minimum 2 miesiącach leżakowania.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Dania mięsne

1112 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Na patelni

559 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2015 przepisy

Deser

1521 przepisy