REKLAMA
Źródło: Pexels
Nalewka z malin
Domowa, przepyszna nalewka.
REKLAMA
Składniki
porcje
10
- 1 kg świeżych lub mrożonych malin
- 500 g cukier kryształ
- 1 litr czystego spirytusu lub wódki
- 1 laska cynamonu opcjonalnie
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
20 min.
1. Krok
Maliny dokładnie umyj i osusz.
2. Krok
Umieść maliny w dużym słoju lub butelce.
3. Krok
Dodaj cukier i cynamon (jeśli używasz).
4. Krok
Wlej spirytus lub wódkę.
5. Krok
Szczelnie zamknij pojemnik i odstaw na minimum 2 tygodnie w ciemne i chłodne miejsce, codziennie mieszając.
6. Krok
Po 2 tygodniach przecedź nalewkę przez gazę lub sito.
7. Krok
Przelej do czystych butelek i szczelnie zamknij.
8. Krok
Nalewka jest gotowa do spożycia po minimum 2 miesiącach leżakowania.