REKLAMA

Źródło: Canva

Pankejki

Fantastyczny przepis na chrupiące z zewnątrz i puszyste w środku pankejki - idealna propozycja na śniadanie.

REKLAMA

Składniki

porcje
20
  • 2 szklanki mąki Dodano do
  • 2 jajka Dodano do
  • 12 szklanki mleka Dodano do
  • 12 szklanki wody Dodano do
  • 2 łyżeczki cukru Dodano do
  • 12 łyżeczki soli Dodano do
  • 2 łyżki oleju Dodano do
  • 14 szklanki jogurtu naturalnego Dodano do
REKLAMA

Procedura

35 min.
1. Krok

W misce wymieszaj mąkę, jajka, mleko, wodę, cukier, sól i olej.

2. Krok

Jeśli chcesz, możesz dodać jogurt naturalny do ciasta.

3. Krok

Dokładnie wymieszaj składniki, aż uzyskasz gładką masę.

4. Krok

Odstaw ciasto na 10-15 minut, aby odpoczęło.

5. Krok

Na patelni rozgrzej trochę oleju.

6. Krok

Nabierz łyżką ciasta i wylej go na patelnię, formując kształtny placek.

7. Krok

Smaż na średnim ogniu przez około 2-3 minuty z każdej strony, aż się zarumieni.

8. Krok

Podawaj ciepłe z ulubionymi dodatkami, takimi jak cukier puder, dżem, miód lub syrop klonowy.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Bez pieczenia

177 przepisy

Deser

1498 przepisy

Dania mięsne

1088 przepisy

Śniadanie

451 przepisy

Obiad

2108 przepisy

Kolacja

1962 przepisy

Zupy i buliony

337 przepisy

Ciastka

344 przepisy

Ciasta

376 przepisy

Ciasta i desery

1348 przepisy