REKLAMA

Źródło: Canva

Pankejki

Fantastyczny przepis na chrupiące z zewnątrz i puszyste w środku pankejki - idealna propozycja na śniadanie.

REKLAMA

Składniki

porcje
20
  • 2 szklanki mąki Dodano do
  • 2 jajka Dodano do
  • 12 szklanki mleka Dodano do
  • 12 szklanki wody Dodano do
  • 2 łyżeczki cukru Dodano do
  • 12 łyżeczki soli Dodano do
  • 2 łyżki oleju Dodano do
  • 14 szklanki jogurtu naturalnego Dodano do
REKLAMA

Procedura

35 min.
1. Krok

W misce wymieszaj mąkę, jajka, mleko, wodę, cukier, sól i olej.

2. Krok

Jeśli chcesz, możesz dodać jogurt naturalny do ciasta.

3. Krok

Dokładnie wymieszaj składniki, aż uzyskasz gładką masę.

4. Krok

Odstaw ciasto na 10-15 minut, aby odpoczęło.

5. Krok

Na patelni rozgrzej trochę oleju.

6. Krok

Nabierz łyżką ciasta i wylej go na patelnię, formując kształtny placek.

7. Krok

Smaż na średnim ogniu przez około 2-3 minuty z każdej strony, aż się zarumieni.

8. Krok

Podawaj ciepłe z ulubionymi dodatkami, takimi jak cukier puder, dżem, miód lub syrop klonowy.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

1981 przepisy

Zupy i buliony

325 przepisy

Ciastka

334 przepisy

Śniadanie

410 przepisy

Kolacja

1845 przepisy

Deser

1396 przepisy

Ciasta

359 przepisy

Ciasta i desery

1257 przepisy

Dania mięsne

1028 przepisy