REKLAMA
![Pieczeń rzymska Pieczeń rzymska](https://eu.tastescdn.net/thumbor/kgMEiB6WOh39-jf35dOyl2_9LI8=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/F3-i0qhgz1wjLydxgD5c/fbdba69770ff1a8f727a27d1477ac2.jpeg)
Źródło: Canva
Pieczeń rzymska
Fantastyczna pieczeń z mielonego mięsa. Można podawać na gorąco jako danie główne, lub na zimno.
REKLAMA
Składniki
porcje
8
- 500 g mielonego mięsa wołowego lub cielęcego
- 1 cebula drobno posiekana
- 2 ząbki czosnku drobno posiekane
- 1 jajko
- 1⁄4 szklanki bułki tartej
- 1 łyżeczka soli
- 1⁄4 łyżeczki pieprzu
- 1⁄4 szklanki mleka
- 1⁄4 szklanki oliwy z oliwek
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
W dużej misce wymieszaj mielone mięso, cebulę, czosnek, jajko, bułkę tartą,, sól i pieprz.
2. Krok
Ułóż pieczeń na blaszce do pieczenia i piecz przez około 40 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
Uwagi (2)
A co z mlekiem?
A co z mlekiem?