REKLAMA

Źródło: Szakaly from Getty Images

Pieczeń wieprzowa z czerwoną kapustą

Przepis na pyszną pieczeń wieprzową z czerwoną kapustą.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 kg udziec wieprzowy Dodano do
  • 1 kawałek przecier pomidorowy Dodano do
  • sól Dodano do
  • pieprz czarny mielony Dodano do
  • mielona czerwona papryka Dodano do
  • olej Dodano do
  • 1 kawałek The Onion Dodano do
  • 1 kawałek rosół Dodano do
  • 1 głowa kapusta czerwona Dodano do
  • cukier Dodano do
  • Kminek Dodano do
  • ocet Dodano do
REKLAMA

Procedura

150 min.
1. Krok

Pokrój mięso na grubsze plastry i usmaż z obu stron na rozgrzanym oleju.

2. Krok

Następnie umieść mięso na blasze do pieczenia.

3. Krok

Na tłuszczu podsmażyć posiekaną cebulę i dodać mieloną czerwoną paprykę.

4. Krok

Wymieszaj puree, sól, pieprz i bulion w wodzie.

5. Krok

Wlać mieszaninę do bulionu, dobrze wymieszać i zalać przygotowane mięso. 6. Przykryć naczynie do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200°C na około 1 godzinę.

6. Krok

Skarmelizować cukier na kapuście.

7. Krok

Dodaj posiekaną kapustę i zalej niewielką ilością wody.

8. Krok

Dopraw solą, kminkiem i liściem laurowym.

9. Krok

Gotuj wszystko na wolnym ogniu przez około 10 minut.

10. Krok

Na koniec dodaj ocet i gotuj na wolnym ogniu przez około 10 minut.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Dania mięsne

1011 przepisy

Ciastka

329 przepisy

Ciasta

357 przepisy

Śniadanie

401 przepisy

Obiad

1943 przepisy

Kolacja

1815 przepisy

Deser

1372 przepisy

Zupy i buliony

316 przepisy

Ciasta i desery

1236 przepisy