REKLAMA

Źródło: marharyta-kovalenko from Canva

Podstawowy biszkopt do tortu

Przepis na podstawowy biszkopt, który jest idealny do tortu.

REKLAMA

Składniki

porcje
1
  • 6 Kawałki duże jajka Dodano do
  • 200 gramy cukier kryształ Dodano do
  • 200 gramy mąka zwykła specjalna Dodano do
  • 1 łyżeczka Proszek do pieczenia Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Nagrzej piekarnik do 180 stopni i wyłóż formę do tortu papierem do pieczenia.

2. Krok

Podziel jajka. Ubij żółtka z cukrem do piany.

3. Krok

Ubij białka na sztywno.

4. Krok

Do żółtkowej mieszaniny wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.

5. Krok

Następnie ostrożnie wymieszać białka w ciasto.

6. Krok

Przelej masę do formy i piecz około 35 minut.

7. Krok

Schłodzone ciasto można kroić i nadziewać według preferencji.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Dania mięsne

1011 przepisy

Ciastka

329 przepisy

Ciasta

357 przepisy

Śniadanie

401 przepisy

Obiad

1943 przepisy

Kolacja

1815 przepisy

Deser

1372 przepisy

Zupy i buliony

316 przepisy

Ciasta i desery

1236 przepisy