:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/YmBFg1oFp74NLzJCUgKM/ce6cfc0c8814053cd5137ae031499f.jpeg)
Źródło: Pixabay: ReinhardThrainer
Pstrąg pieczony w całości
Mięso ryby łatwo oddziela się od ości tylko wtedy, gdy jest wystarczająco ugotowane. Jeśli mięso przykleja się do ości, oznacza to, że ryba jest nadal surowa.
Składniki
- 4 wszystko Pstrąg
- 4 Wątek Świeży rozmaryn
- 4 db cytryna
- Doprawić delikatnie solą i pieprzem
- 2 łyżka stołowa oliwa z oliwek
Najnowsze ulotki
Procedura
Dokładnie oczyść pstrągi i osusz je. Jest to ważne, aby zapewnić idealne przyrumienienie ryby podczas gotowania.
Umieść 1-1 gałązkę rozmarynu i krążki cytryny w brzuchu ryby. Cytryna i rozmaryn dodadzą rybie subtelnego smaku, nie przytłaczając naturalnego smaku pstrąga.
Posolić i popieprzyć wewnątrz i na zewnątrz.
Umieść rybę w grillu lub na ruszcie do grillowania i smaż z obu stron przez 7-10 minut na złoty kolor. Uważaj, aby nie przypalić ryby, ponieważ zbyt wysoki płomień może łatwo spalić zewnętrzną stronę ryby, podczas gdy wnętrze może być nadal surowe.
Podawać ze świeżymi warzywami i plasterkiem cytryny.














































:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/4rDwupgSShFktdkmDWIh/8d874eba94c3170bbc1432fdea9970.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/_w5eZIqL-AqywUt7f_Fv/d6e12fdda6d51329d4283faa7aa2d2.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/dnNGJ6_3Ry4amyihbBXh/7b35144d126d5e9f5c77fd35adf929.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/QbUD2GKbMT9g782Bwwo-/0b4c6021a8b7e3043caafaa9f8dd33.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/25lIA6S2gb62kbTZdJSe/08e136c9d11176b42b3ebaf3250999.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/YJCIwzIGiFEbrgMKem_1/ba91b1b434d1903654d167812c2ab0.png)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/SXVBbCYimZh7lyu_RhcB/de4dc325738e7917bb5a814c47bcfe.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/k-7gNYLeYHCkqbATdHHh/fe998851030c19017cbdaf6fd82669.jpeg)












