REKLAMA
   
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/193KMbzY3gijrI-FpoWa/62f16e98f43862684f38e3bb579f87.jpeg)
Źródło: Pixabay
Racuchy na kefirze
Racuchy z kefiru to tradycyjny polski deser. Są smaczne, lekkie i puszyste. Idealne na sniadanie, podwieczorek lub jako deser.
      REKLAMA
   
Składniki
porcje  
4
 - 2 jajka
- 500 ml kefíru
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 2 łyżki cukru
- szczypta soli
- Olej do smażenia
Najnowsze ulotki
      REKLAMA
   
Procedura
 40 min.
1. Krok 
  W miseczce umieść mąkę, jajka, cukier, sól i sodę.
2. Krok 
  Dodaj kefir i wszystko dokładnie wymieszaj, aby powstało ciasto o konsystencji niewielkiej gęstości.
3. Krok 
  Na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju kładź łyżką porcje ciasta.
4. Krok 
  Racuchy smaż po obu stronach na złoty kolor.
5. Krok 
  Wyjmij gotowe racuchy i odsącz na ręczniku papierowym.
6. Krok 
  Podawaj na gorąco z ulubionymi dodatkami.














































:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/_tWc1oc87tQdI6b63dlQ/9fca126728140de43d2b3a439eb844.jpg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/83YaeqrXf1_24Tp24Vkk/b33de9d3fd0376c740296ee3b35ccd.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/ntA30Wb3NIfnsoX0VRAZ/d955b7808b42e8812a134b7a03385e.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/R9cbXfuOrbJwzcpKZj7a/26d5f3b8d43d45531155e86004e321.png)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/A00TeQytosxTkJhXVTZ0/e299df89804f6298cf759b7965a0c0.jpg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/1L3hYoPM24GRyzTLpPrq/08b4f67f9fefbb1261f95dff6a9ef2.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/5SW3lbq67EQvenTrNubB/c60458bc67b4c9e548ecc533b58d6f.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/PrVrT-Wgo1LQec-w6nBI/3d1234d05cfda357922912c1650e03.jpeg)












