REKLAMA

Źródło: FB: Recepty na vánoční a velikonoční cukroví

Rolada biszkoptowa z czekoladowym budyniem

Delikatny biszkopt z kremowym czekoladowym budyniem, doskonały na deser lub specjalne okazje.

REKLAMA

Składniki

porcje
8

Biszkopt

  • 6 szt jajka Dodano do
  • 180 g cukier Dodano do
  • 180 g mąka zwykła specjalna Dodano do

Czekoladowy budyń

  • 500 ml mleko Dodano do
  • 1 opakowanie budyń czekoladowy Dodano do
  • 2 łyżka stołowa cukier Dodano do
REKLAMA

Procedura

90 min.
1. Krok

Ubijaj jajka z cukrem do piany.

2. Krok

Stopniowo dodawaj mąkę i mieszaj.

3. Krok

Wylej ciasto na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i piecz w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 10-15 minut.

4. Krok

Po wyjęciu gotowego biszkoptu z piekarnika natychmiast zawiń go w wilgotną ściereczkę i pozostaw do ostygnięcia.

5. Krok

Przygotuj pudding czekoladowy zgodnie z instrukcjami na opakowaniu i pozostaw do ostygnięcia.

6. Krok

Rozwiń biszkopt, posmaruj go budyniem i znowu zwiń.

7. Krok

Zostaw roladę biszkoptową z budyniem czekoladowym w lodówce co najmniej godzinę przed podaniem.

8. Krok

Wierzch rolady możesz udekorować według własnych wyobrażeń.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Dania mięsne

1015 przepisy

Ciastka

330 przepisy

Ciasta

358 przepisy

Śniadanie

405 przepisy

Obiad

1953 przepisy

Kolacja

1826 przepisy

Deser

1378 przepisy

Zupy i buliony

316 przepisy

Ciasta i desery

1242 przepisy