REKLAMA

Sushi

Przepis na sushi tak dobre jak z restauracji.

REKLAMA
Oto ranking 10 najlepszych dań na świecie

Przepis można znaleźć w tym artykule

Oto ranking 10 najlepszych dań na świecie

Składniki

porcje
3

Składniki

  • 2 filiżanki japońskiego ryżu do sushi Dodano do
  • 2 łyżki stołowe octu ryżowego Dodano do
  • 2 łyżki cukier kryształ Dodano do
  • 12 łyżeczki sól Dodano do
  • ryż nori Dodano do
  • Sos sojowy dla smaku Dodano do

Wypełnienie

  • Pokrojony surowy łosoś Dodano do
  • tuńczyk Dodano do
  • ogórek Dodano do
  • Awokado Dodano do
  • plastry marynowanego imbiru Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.

Ryż umyj i zalej 2 szklankami wody, następnie odstaw na 30 minut. Po tym czasie odcedź wodę i przełóż ryż do garnka. W rondelku wymieszaj ocet ryżowy, cukier i sól. Wlej do ryżu i wymieszaj.Przykrywamy pokrywką, stawiamy na małym ogniu i gotujemy około 15 minut, aż ryż zmięknie. Przygotuj plastry wodorostów i umieść je na matach bambusowych. Na dolnej połowie ułóż warstwę ryżu, a następnie cienko pokrojone nadzienie. Gotowe plastry ryżu zwiń razem z nadzieniem i podawaj skropione sosem sojowym.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Bez pieczenia

177 przepisy

Deser

1498 przepisy

Dania mięsne

1088 przepisy

Śniadanie

451 przepisy

Obiad

2108 przepisy

Kolacja

1962 przepisy

Zupy i buliony

337 przepisy

Ciastka

344 przepisy

Ciasta

376 przepisy

Ciasta i desery

1348 przepisy