REKLAMA

Źródło: Anna Khomutova from Getty Images

Suszone pomarańcze na Boże Narodzenie

Co roku robię suszone pomarańcze na choinkę.

REKLAMA

Składniki

porcje
10
  • 2 szt Pomarańcze Dodano do
REKLAMA

Procedura

240 min.
1. Krok

Umyj pomarańcze i pokrój je w cienkie plasterki (około pół centymetra w przypadku dużych pomarańczy). Należy uważać, aby plasterki nie były zbyt cienkie, w przeciwnym razie mogą się połamać podczas suszenia.

2. Krok

Umieść plastry pomarańczy na papierze i pozostaw do wyschnięcia na powietrzu przez 24 do 48 godzin.

3. Krok

Po wyschnięciu można je wykorzystać jako dekorację choinki.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2170 przepisy

Zupy i buliony

348 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1127 przepisy

Śniadanie

478 przepisy

Kolacja

2034 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

353 przepisy

Ciasta

380 przepisy

Makaron

241 przepisy