REKLAMA

Źródło: Anna Khomutova from Getty Images

Suszone pomarańcze na Boże Narodzenie

Co roku robię suszone pomarańcze na choinkę.

REKLAMA

Składniki

porcje
10
  • 2 szt Pomarańcze Dodano do
REKLAMA

Procedura

240 min.
1. Krok

Umyj pomarańcze i pokrój je w cienkie plasterki (około pół centymetra w przypadku dużych pomarańczy). Należy uważać, aby plasterki nie były zbyt cienkie, w przeciwnym razie mogą się połamać podczas suszenia.

2. Krok

Umieść plastry pomarańczy na papierze i pozostaw do wyschnięcia na powietrzu przez 24 do 48 godzin.

3. Krok

Po wyschnięciu można je wykorzystać jako dekorację choinki.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Dania mięsne

1011 przepisy

Ciastka

329 przepisy

Ciasta

357 przepisy

Śniadanie

401 przepisy

Obiad

1943 przepisy

Kolacja

1815 przepisy

Deser

1372 przepisy

Zupy i buliony

316 przepisy

Ciasta i desery

1236 przepisy