REKLAMA

Źródło: udra from Getty Images

Świąteczny poncz

Pyszny świąteczny poncz, którego nie może zabraknąć na naszym wigilijnym stole.

REKLAMA

Składniki

porcje
6
  • 1 l Czerwone wino Dodano do
  • 200 ml Ciemny rum Dodano do
  • 200 g Cukier Dodano do
  • 1 kawałek cytryna Dodano do
  • 1 kawałek pomarańczowy Dodano do
  • 4 kawałek Goździki Dodano do
  • 2 kawałek Anyż Dodano do
  • 1 goździk Wanilia Dodano do
  • 4 kawałek Czarna herbata Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Wlej czerwone wino do dużego rondla, dodaj cukier i doprowadź do wrzenia na średnim ogniu.

2. Krok

Cytrynę i pomarańczę umyć i pokroić w cienkie plasterki.

3. Krok

Do wina dodaj plasterki cytryny i pomarańczy, goździki, anyż i goździk waniliowy.

4. Krok

Gotuj wszystko przez 20 minut pod przykryciem na małym ogniu.

5. Krok

Dodaj torebki czarnej herbaty do dzbanka i pozostaw do zaparzenia na 5 minut.

6. Krok

Następnie wyjąć herbatę i wlać rum do garnka.

Podobne przepisy

Przepis na białe grzane wino

Przepis na białe grzane wino przygotowałam dla mojej rodziny po raz pierwszy w mroźny zimowy wieczór. Każdego roku w okresie świątecznym tradycją stało się przygotowywanie tego specjalnego grzanego wina dla naszych bliskich. Ma wyjątkowy i orzeźwiający smak, który z pewnością zadowoli Twoje podniebienie.

Herbata zimowa

Ten przepis na zimową herbatę jest prawdziwym ulubieńcem w moim domu. Ciepła, przytulna i pełna świątecznych aromatów, to idealny sposób na podgrzewanie niskich temperatur.

Świąteczny poncz z sokiem

Przepis na niezwykły świąteczny poncz z sokiem.

Poncz jabłkowy zimą Gorący napój

Dla mnie ten poncz jabłkowy to prawdziwa uczta, która osładza chłodne jesienne i zimowe miesiące. Przygotowywałam ten przepis wiele razy w ciągu ostatnich kilku lat i stał się on prawdziwym rodzinnym ulubieńcem. Smak soczystych jabłek w połączeniu z aromatem cynamonu i ciepłem ponczu jest niezrównany.

Grzane wino

Grzane wino - idealna rzecz na rozgrzanie w długie zimowe wieczory :D

Gluhwein

Gluhwein to ulubiony napój podczas zimowych spacerów lub na jarmarkach świątecznych. Oto klasyczny przepis na dwa kubki doskonałego grzanego wina.

Najlepszy świąteczny poncz

Przepis na najlepszy świąteczny poncz, który przygotowuję co roku.

Gorący Aperol

Jako prawdziwy fan klasycznego Aperol Spritz, postanowiłem stworzyć rozgrzewającą i przytulną wersję tego koktajlu - Hot Aperol. Po kilku eksperymentach i drobnych poprawkach, w końcu udało mi się znaleźć idealną równowagę między słodko-gorzkim smakiem Aperolu a ciepłym, pocieszającym uczuciem gorących napojów. Ten koktajl, idealny na chłodniejsze wieczory, z pewnością zachwyci każdego miłośnika Aperolu.

Podobne przepisy

Przepis na białe grzane wino

Przepis na białe grzane wino przygotowałam dla mojej rodziny po raz pierwszy w mroźny zimowy wieczór. Każdego roku w okresie świątecznym tradycją stało się przygotowywanie tego specjalnego grzanego wina dla naszych bliskich. Ma wyjątkowy i orzeźwiający smak, który z pewnością zadowoli Twoje podniebienie.

Herbata zimowa

Ten przepis na zimową herbatę jest prawdziwym ulubieńcem w moim domu. Ciepła, przytulna i pełna świątecznych aromatów, to idealny sposób na podgrzewanie niskich temperatur.

Świąteczny poncz z sokiem

Przepis na niezwykły świąteczny poncz z sokiem.

Poncz jabłkowy zimą Gorący napój

Dla mnie ten poncz jabłkowy to prawdziwa uczta, która osładza chłodne jesienne i zimowe miesiące. Przygotowywałam ten przepis wiele razy w ciągu ostatnich kilku lat i stał się on prawdziwym rodzinnym ulubieńcem. Smak soczystych jabłek w połączeniu z aromatem cynamonu i ciepłem ponczu jest niezrównany.

Grzane wino

Grzane wino - idealna rzecz na rozgrzanie w długie zimowe wieczory :D

Gluhwein

Gluhwein to ulubiony napój podczas zimowych spacerów lub na jarmarkach świątecznych. Oto klasyczny przepis na dwa kubki doskonałego grzanego wina.

Najlepszy świąteczny poncz

Przepis na najlepszy świąteczny poncz, który przygotowuję co roku.

Gorący Aperol

Jako prawdziwy fan klasycznego Aperol Spritz, postanowiłem stworzyć rozgrzewającą i przytulną wersję tego koktajlu - Hot Aperol. Po kilku eksperymentach i drobnych poprawkach, w końcu udało mi się znaleźć idealną równowagę między słodko-gorzkim smakiem Aperolu a ciepłym, pocieszającym uczuciem gorących napojów. Ten koktajl, idealny na chłodniejsze wieczory, z pewnością zachwyci każdego miłośnika Aperolu.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

346 przepisy

Dania mięsne

990 przepisy

Kolacja

1784 przepisy

Mascarpone

120 przepisy

Śniadanie

392 przepisy

Obiad

1903 przepisy

Deser

1339 przepisy

Zupy i buliony

310 przepisy

Ciastka

325 przepisy

Ciasta i desery

1210 przepisy