REKLAMA

Źródło: Freepik

Szybka domowa marynata musztardowa

Ta jasna, pikantna przyprawa wzmacnia smak hot-dogów, hamburgerów i kanapek oraz oferuje ekscytujący kontrast do grillowanych mięs.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 4 Ogórki (średniej wielkości) Dodano do
  • 1 duża cebula Dodano do
  • 1 czerwona papryka Dodano do
  • 1 filiżanka białego cukru Dodano do
  • 2 łyżki sól Dodano do
  • 12 łyżka stołowa Kurkuma Dodano do
  • 12 łyżka stołowa Nasiona gorczycy Dodano do
  • 1 filiżanka Białego octu Dodano do
REKLAMA

Procedura

90 min.
1. Krok

Zacznij od dokładnego umycia ogórków, cebuli i papryki.

2. Krok

Następnie usuń pestki i pokrój warzywa w kostkę - zwykle kroję je w kostkę o wielkości około 1/8 cala, aby uzyskać odpowiednią chrupkość.

3. Krok

W dużej misce połącz pokrojone w kostkę warzywa, dodaj sól i kurkumę i dobrze wymieszaj.

4. Krok

Teraz odstaw miksturę na około godzinę - ten krok jest kluczowy, ponieważ zapewnia prawidłową infuzję smaków.

5. Krok

Po godzinie przenieś mieszankę warzywną do rondla.

6. Krok

Dodaj na patelnię cukier, gorczycę i ocet.

7. Krok

Doprowadzić mieszaninę do wrzenia na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu.

8. Krok

Po zagotowaniu zmniejsz ogień do niskiego i gotuj mieszaninę na wolnym ogniu przez około 30 minut, aż lekko zgęstnieje - cierpliwość jest tutaj kluczowa; pośpiech na tym etapie może skutkować wodnistym sosem.

9. Krok

Po zakończeniu zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia.

10. Krok

Wlej schłodzony sos do czystych, wysterylizowanych słoików, zamknij i wstaw do lodówki - zazwyczaj przechowuje się go dobrze przez kilka tygodni w lodówce, ale nie zdziw się, jeśli zostanie zużyty dużo wcześniej!

Podobne przepisy

Marynowana papryka

Przepis na smaczną marynowaną paprykę w oleju, która nadaje się jako dodatek do dania głównego.

Marynowane warzywa różnych odmian

Ten przepis na marynowane warzywa jest absolutnym must-have w mojej kuchni i robiłam go niezliczoną ilość razy. Kiszenie warzyw to świetny sposób na zachowanie resztek warzyw w smaczny sposób, przekształcenie ich w pyszny dodatek lub dodanie smaku sałatkom, kanapkom itp. Wspaniałą rzeczą w tej metodzie jest to, że można eksperymentować z różnymi warzywami i smakami. Wspaniałą rzeczą w tej metodzie jest to, że można eksperymentować z różnymi warzywami i smakami.

Pikle

Pikle to doskonały sposób na wykorzystanie warzyw z własnego ogrodu w sezonie zimowym. Pikle świetnie sprawdzają się jako dodatek do dań, sałatek lub po prostu dla smaku.

Zielone pomidory w puszce

Przepis na prawidłowe gotowanie zielonych pomidorów. Dobrze komponują się z daniami mięsnymi.

Wegetarianskie leczo

Przepis na przygotowanie leczo na zimę z nadmiaru pomidorów, papryki, cebuli i czosnku.

Pasta z awokado i serka

Ta lekka, zielona pasta z awokado i serkiem to szybkie danie do przygotowania w ciągu dnia, które jest pełne świeżych składników i bogatych smaków. Idealna na kolację dla dwojga albo jako sycący obiad, ta pasta na pewno ożywi każde stoły.

Słone ciasto drożdżowe

Na pewno znasz słodki warkocz. Ale jeśli wolisz coś słonego, przygotuj to ciasto. Mimo że jest to ciasto na drożdżach, jego przygotowanie nie jest skomplikowane, wystarczy wymieszać wszystkie składniki. Co więcej, z tego przepisu otrzymasz dwa warkocze, więc możesz od razu wypróbować dwa różne nadzienia.

Najlepsza na świecie sól kapuściana przygotowana szybko

W ciągu ostatnich kilku lat wypróbowałem różne przepisy na colesław. Ten przepis, który tutaj przedstawiam, okazał się powszechnie lubiany i smaczny. Colesław składa się z poszatkowanej białej kapusty, marchewki i lekkiego sosu octowo-olejowego i stanowi doskonały dodatek do grilla lub innych głównych posiłków. Szybkie i łatwe w przygotowaniu!

Podobne przepisy

Marynowana papryka

Przepis na smaczną marynowaną paprykę w oleju, która nadaje się jako dodatek do dania głównego.

Marynowane warzywa różnych odmian

Ten przepis na marynowane warzywa jest absolutnym must-have w mojej kuchni i robiłam go niezliczoną ilość razy. Kiszenie warzyw to świetny sposób na zachowanie resztek warzyw w smaczny sposób, przekształcenie ich w pyszny dodatek lub dodanie smaku sałatkom, kanapkom itp. Wspaniałą rzeczą w tej metodzie jest to, że można eksperymentować z różnymi warzywami i smakami. Wspaniałą rzeczą w tej metodzie jest to, że można eksperymentować z różnymi warzywami i smakami.

Pikle

Pikle to doskonały sposób na wykorzystanie warzyw z własnego ogrodu w sezonie zimowym. Pikle świetnie sprawdzają się jako dodatek do dań, sałatek lub po prostu dla smaku.

Zielone pomidory w puszce

Przepis na prawidłowe gotowanie zielonych pomidorów. Dobrze komponują się z daniami mięsnymi.

Wegetarianskie leczo

Przepis na przygotowanie leczo na zimę z nadmiaru pomidorów, papryki, cebuli i czosnku.

Pasta z awokado i serka

Ta lekka, zielona pasta z awokado i serkiem to szybkie danie do przygotowania w ciągu dnia, które jest pełne świeżych składników i bogatych smaków. Idealna na kolację dla dwojga albo jako sycący obiad, ta pasta na pewno ożywi każde stoły.

Słone ciasto drożdżowe

Na pewno znasz słodki warkocz. Ale jeśli wolisz coś słonego, przygotuj to ciasto. Mimo że jest to ciasto na drożdżach, jego przygotowanie nie jest skomplikowane, wystarczy wymieszać wszystkie składniki. Co więcej, z tego przepisu otrzymasz dwa warkocze, więc możesz od razu wypróbować dwa różne nadzienia.

Najlepsza na świecie sól kapuściana przygotowana szybko

W ciągu ostatnich kilku lat wypróbowałem różne przepisy na colesław. Ten przepis, który tutaj przedstawiam, okazał się powszechnie lubiany i smaczny. Colesław składa się z poszatkowanej białej kapusty, marchewki i lekkiego sosu octowo-olejowego i stanowi doskonały dodatek do grilla lub innych głównych posiłków. Szybkie i łatwe w przygotowaniu!

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

346 przepisy

Dania mięsne

990 przepisy

Kolacja

1784 przepisy

Ciastka

325 przepisy

Mascarpone

120 przepisy

Śniadanie

392 przepisy

Obiad

1903 przepisy

Deser

1339 przepisy

Zupy i buliony

310 przepisy

Ciasta i desery

1210 przepisy