REKLAMA

Źródło: Pexels

Tiramisu

Przepyszny kremowy deser, który przeniesie Cię do słonecznych Włoch!

REKLAMA

Składniki

porcje
6
  • 250 g biszkoptów ladyfingers Dodano do
  • 500 g mascarpone Dodano do
  • 4 jajka Dodano do
  • 7 łyżek koniaku lub likieru amaretto Dodano do
  • 2 łyżki gorzkiego kakao do posypania Dodano do
REKLAMA

Procedura

200 min.

Biszkopty zalej kawą espresso i odstaw do całkowitego wchłonięcia. Mascarpone wymieszaj z jajkami i cukrem, aż masa będzie puszysta. Do masy mascarpone dodaj koniak lub amaretto i delikatnie wymieszaj. Dno formy do tarty wyłożyć połową biszkoptów, a następnie na nie wyłożyć połowę masy mascarpone. Na masie mascarpone ułóż drugą warstwę biszkoptów i na nie wyłóż resztę masy. Tiramisu wstaw do lodówki na minimum 3 godziny. Przed podaniem posyp kakao.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Dania mięsne

1013 przepisy

Ciastka

329 przepisy

Ciasta

357 przepisy

Śniadanie

401 przepisy

Obiad

1949 przepisy

Kolacja

1821 przepisy

Deser

1374 przepisy

Zupy i buliony

316 przepisy

Ciasta i desery

1238 przepisy