REKLAMA

Źródło: Pexels

Tiramisu

Przepyszny kremowy deser, który przeniesie Cię do słonecznych Włoch!

REKLAMA

Składniki

porcje
6
  • 250 g biszkoptów ladyfingers Dodano do
  • 500 g mascarpone Dodano do
  • 4 jajka Dodano do
  • 7 łyżek koniaku lub likieru amaretto Dodano do
  • 2 łyżki gorzkiego kakao do posypania Dodano do
REKLAMA

Procedura

200 min.

Biszkopty zalej kawą espresso i odstaw do całkowitego wchłonięcia. Mascarpone wymieszaj z jajkami i cukrem, aż masa będzie puszysta. Do masy mascarpone dodaj koniak lub amaretto i delikatnie wymieszaj. Dno formy do tarty wyłożyć połową biszkoptów, a następnie na nie wyłożyć połowę masy mascarpone. Na masie mascarpone ułóż drugą warstwę biszkoptów i na nie wyłóż resztę masy. Tiramisu wstaw do lodówki na minimum 3 godziny. Przed podaniem posyp kakao.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

1981 przepisy

Zupy i buliony

325 przepisy

Ciastka

334 przepisy

Śniadanie

410 przepisy

Kolacja

1845 przepisy

Deser

1396 przepisy

Ciasta

359 przepisy

Ciasta i desery

1257 przepisy

Dania mięsne

1028 przepisy