REKLAMA

Źródło: Pexels

Tiramisu

Przepyszny kremowy deser, który przeniesie Cię do słonecznych Włoch!

REKLAMA

Składniki

porcje
6
  • 250 g biszkoptów ladyfingers Dodano do
  • 500 g mascarpone Dodano do
  • 4 jajka Dodano do
  • 7 łyżek koniaku lub likieru amaretto Dodano do
  • 2 łyżki gorzkiego kakao do posypania Dodano do
REKLAMA

Procedura

200 min.

Biszkopty zalej kawą espresso i odstaw do całkowitego wchłonięcia. Mascarpone wymieszaj z jajkami i cukrem, aż masa będzie puszysta. Do masy mascarpone dodaj koniak lub amaretto i delikatnie wymieszaj. Dno formy do tarty wyłożyć połową biszkoptów, a następnie na nie wyłożyć połowę masy mascarpone. Na masie mascarpone ułóż drugą warstwę biszkoptów i na nie wyłóż resztę masy. Tiramisu wstaw do lodówki na minimum 3 godziny. Przed podaniem posyp kakao.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Bez pieczenia

177 przepisy

Deser

1498 przepisy

Dania mięsne

1088 przepisy

Śniadanie

451 przepisy

Obiad

2108 przepisy

Kolacja

1962 przepisy

Zupy i buliony

337 przepisy

Ciastka

344 przepisy

Ciasta

376 przepisy

Ciasta i desery

1348 przepisy