:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/chd48Ud3uD54fTlu7kVn/4a4c63ecb80eb21d8aa81ab2f5b39d.jpeg)
Tort na Halloween
Przepis na ciasto bez pieczenia na Halloween
Składniki
Sos malinowy
- 300 g maliny
- 1⁄3 kubki cukier kryształ
- 1 łyżka stołowa sok z cytryny
Korpus
- 200 g Oreo
- 60 g Roztopione masło
Nadzienie kremowe
- 200 g biała czekolada
- 60 ml Bita śmietana
- 360 g Przecier z mango
- Żółty barwnik spożywczy
- 300 g Twaróg o temperaturze pokojowej
- 30 g Cukier puder
- 1 łyżeczka Ekstrakt waniliowy
- 1 filiżanka Schłodzona bita śmietana
- 10 g żelatyna w proszku
- 60 ml Zimna woda
Inne
- 140 g Oreo
- 100 g Cukierki marshmallow
Najnowsze ulotki
Procedura
Najpierw przygotowujemy małe nadzienie. Umieść maliny, cukier i sok z cytryny w małym rondelku i podgrzej. Pozwól odparować jak największej ilości wody i odstaw na bok.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/chd48Ud3uD54fTlu7kVn/4bb48a35a34b86a40b9ff32a76a5ae.png)
Źródło: Youtube
Przecisnąć przez sito i odstawić do ostygnięcia.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/chd48Ud3uD54fTlu7kVn/2ae205ee65e742c94113ca4abe284f.jpeg)
Źródło: Youtube
Umieść ciasteczka Oreo w blenderze i zmiksuj na proszek.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/chd48Ud3uD54fTlu7kVn/f02e8ddf0218e571ec8e6a6304c9aa.jpeg)
Źródło: Youtube
Przełożyć do miski i dodać roztopione masło. Wymieszać na gęstą masę.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/chd48Ud3uD54fTlu7kVn/6d7e5218940f39f18a37b68be02a19.jpeg)
Źródło: Youtube
Przelać do okrągłej tortownicy, w której wcześniej wyłożyliśmy dno i brzegi papierem do pieczenia lub twardą folią, aby ciasto nie przywierało. Równomiernie i dokładnie dociśnij ciasto do dna formy.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/chd48Ud3uD54fTlu7kVn/d3775eb2d1779eb43f6df69d18a0af.jpeg)
Źródło: Youtube
Rozpuść posiekaną białą czekoladę i śmietankę w rondelku na dużym ogniu.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/chd48Ud3uD54fTlu7kVn/0c5dd6d02e85d97637b9d995eff870.jpeg)
Źródło: Youtube
Zmiksuj oczyszczone mango blenderem zanurzeniowym do uzyskania gładkiej konsystencji.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/chd48Ud3uD54fTlu7kVn/344d5020e77fe7ca6c98d37b5fa27f.jpeg)
Źródło: Youtube
Umieść żelatynę i wodę w małym rondelku i pozwól jej pęcznieć przez 5-10 minut. Następnie postaw na ogniu, aby podgrzać, ale nie do temperatury wrzenia.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/chd48Ud3uD54fTlu7kVn/120e744c59a10fcb4f530a123d7eff.png)
Źródło: Youtube
Jeszcze ciepłą dodać do białej czekolady, ciągle mieszając. Odstawić do ostygnięcia.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/chd48Ud3uD54fTlu7kVn/a624f56ce6382d63d505169354a93e.jpeg)
Źródło: Youtube
W innej misce ubić twaróg. Dodać cukier puder, ekstrakt waniliowy i wymieszać.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/chd48Ud3uD54fTlu7kVn/51ff9817e5790ff3c2d3c689a3aff7.jpeg)
Źródło: Youtube
Wlać puree z mango.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/chd48Ud3uD54fTlu7kVn/915add81a2723b11c16be9ac7139b8.png)
Źródło: Youtube
Do masy twarogowej dodać białą czekoladę z żelatyną, żółty barwnik spożywczy i ponownie wymieszać.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/chd48Ud3uD54fTlu7kVn/554b6b4df16311c8a229f21c176714.jpeg)
Źródło: Youtube
Ubij schłodzoną bitą śmietanę do uzyskania gęstej konsystencji.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/chd48Ud3uD54fTlu7kVn/a8dee1c3f0b36c592811b594a415f8.jpeg)
Źródło: Youtube
Delikatnie wymieszaj bitą śmietanę z masą twarogową.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/chd48Ud3uD54fTlu7kVn/cebee42986b2435dfdfcfbee684dc2.jpeg)
Źródło: Youtube
Wylej około jednej trzeciej nadzienia równomiernie na ciasto oreo.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/chd48Ud3uD54fTlu7kVn/811e37f4e26c1f2f150a44293f1c79.jpeg)
Źródło: Youtube
Ostrożnie łyżką wlewamy połowę nadzienia malinowego. Możemy wymieszać wykałaczką. Na wierzch dodajemy drugą trzecią część nadzienia twarogowego i ponownie resztę mieszanki malinowej.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/chd48Ud3uD54fTlu7kVn/85bd0eaf8bc93e74e550d04c90cd68.jpeg)
Źródło: Youtube
Wylać równomiernie na resztę nadzienia sernika. Wstawić do lodówki na 6 godzin lub na całą noc do zastygnięcia.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/chd48Ud3uD54fTlu7kVn/ea4f430b2bef7fbad2192fb866d5fd.jpeg)
Źródło: Youtube
Ostudzone ciasto wyjąć z formy, posypać pokruszonymi ciasteczkami oreo.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/chd48Ud3uD54fTlu7kVn/c604b24d6abb9cdcb9987c1059f7ea.jpeg)
Źródło: Youtube
Umieść cukierki marshmallow w misce i podgrzewaj w kuchence mikrofalowej przez 1 minutę. Wymieszać i jeszcze ciepłe natychmiast rozciągnąć na cieście za pomocą dwóch widelców, tworząc pajęczynę. Pokrój gotowe ciasto i podawaj. Smacznego
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/chd48Ud3uD54fTlu7kVn/afdcfbf4743001b01067e75f0faa23.jpeg)
Źródło: Youtube