REKLAMA

Źródło: Freepik

Tradycyjna knysza

Knysza to popularne danie kuchni ukraińskiej i polskiej. Jest to rodzaj placka z farszem mięsnym lub warzywnym, który zwyczaj podawany jest na gorąco z dodatkiem śmietany lub kefiru.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 jajko Dodano do
  • 1 łyżeczki soli Dodano do
  • 200 gramy mielonego mięsa Dodano do
  • 1 cebula Dodano do
  • 2 łyżki oleju roślinnego Dodano do
  • sól i pieprz do smaku Dodano do
  • śmietana lub kefir do podania Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Do miski wsyp mąkę, dodaj jajko i sól. Wlej mleko i wodę dokładnie wymieszaj na jednolitą konsystencję.

2. Krok

Mięso posól i popieprz, a następnie zmiel w maszynce.

3. Krok

Cebulę posiekaj na małe kawałki i podsmaż na patelni na oleju roślinnym, aż stanie się miękka.

4. Krok

Dodaj mię i smaż na złoty kolor.

5. Krok

5.Zdejmij patelnię z ognia i odstaw, aby farsz nieco wystygł.

6. Krok

Podgrzej patelnię, wylej na nią łyżkę ciasta i smaż z obu stron.

7. Krok

Nałóż na placki farsz i zwiń w półksiężyc.

8. Krok

Powtarzaj aż do wyczerpania składników.

9. Krok

Podawaj na gorąco ze śmietaną lub kefirem.

Podobne przepisy

Burrito z mięsem mielonym

Burrito to tradycyjne danie meksykańskie, które składa się z tortilli nadziewanej różnymi składnikami. W tym przepisie używamy mięsa mielonego, które nadaje daniu aromatyczny i pikantny smak. Ta sycąca potrawa z pewnością zoli podniebienie każdego amatora meksykańskiej kuchni.

Tradycyjna niemiecka golonka cielęca

Ten prosty przepis na golonkę cielęcą jest wielkim hitem w mojej rodzinie. Połączenie chrupiącej skórki i delikatnego, soczystego mięsa jest po prostu nie do odparcia. Kiedy mam czas, naprawdę lubię gotować go powoli w niskiej temperaturze, aby wydobyć z niego maksimum smaku. Ale nie martw się, golonkę cielęcą można również przygotować w krótszym czasie i nadal jest bardzo smaczna.

Meksykańska Tortilla

Meksykańska tortilla jest tradycyjnym daniem kuchni meksykańskiej, składającym się z mięsnej farszu podawanego na półksiężycowatej, zwykle grilowanej, tortilli z mąki kukurydzianej. Jej pikantny smak jest urozmaicany przez dodatek sosów, sera, hot chili, wcześniej duszonej cebuli i papryki.

Chrupiące podudzia z kurczaka pieczone w piekarniku

Ten przepis na chrupiące smażone podudzia z kurczaka jest jednym z moich ulubionych na przytulny weekendowy posiłek. Podudzia z kurczaka są chrupiące na zewnątrz i delikatne i soczyste w środku, po prostu nie można się im oprzeć. Dzięki przyprawom, których używam w moim przepisie, kurczak zawsze ma aromatyczny, mocny, ale niezbyt mocny smak.

Najlepszy prosty marynowany miecznik z grilla

To zdrowe i pikantne danie było prawdziwą atrakcją dla tłumów podczas wielu moich letnich grilli. Marynata jest prosta, ale skuteczna, a czas grillowania krótki.

Grillowane udka z kurczaka w piekarniku

Przepis na udka z kurczaka bez kości grillowane w piekarniku.

Grillowany hamburger

Przepis na pysznego domowego hamburgera z grilla.

Autentyczne krótkie żeberka wołowe z koreańskiego grilla

Jeśli istnieje danie, które przywołuje mi miłe wspomnienia z posiłków w autentycznych koreańskich restauracjach, to są to żeberka wołowe po koreańsku. Niesamowicie delikatne i aromatyczne żeberka, uzupełnione słodko-pikantną marynatą: jest to przepis, który wymaga cierpliwości, ale uwierz mi, efekt końcowy jest tego wart. Przez lata udoskonalałem marynatę i nauczyłem się najlepszego sposobu przyrządzania tych żeberek.

Podobne przepisy

Burrito z mięsem mielonym

Burrito to tradycyjne danie meksykańskie, które składa się z tortilli nadziewanej różnymi składnikami. W tym przepisie używamy mięsa mielonego, które nadaje daniu aromatyczny i pikantny smak. Ta sycąca potrawa z pewnością zoli podniebienie każdego amatora meksykańskiej kuchni.

Tradycyjna niemiecka golonka cielęca

Ten prosty przepis na golonkę cielęcą jest wielkim hitem w mojej rodzinie. Połączenie chrupiącej skórki i delikatnego, soczystego mięsa jest po prostu nie do odparcia. Kiedy mam czas, naprawdę lubię gotować go powoli w niskiej temperaturze, aby wydobyć z niego maksimum smaku. Ale nie martw się, golonkę cielęcą można również przygotować w krótszym czasie i nadal jest bardzo smaczna.

Meksykańska Tortilla

Meksykańska tortilla jest tradycyjnym daniem kuchni meksykańskiej, składającym się z mięsnej farszu podawanego na półksiężycowatej, zwykle grilowanej, tortilli z mąki kukurydzianej. Jej pikantny smak jest urozmaicany przez dodatek sosów, sera, hot chili, wcześniej duszonej cebuli i papryki.

Chrupiące podudzia z kurczaka pieczone w piekarniku

Ten przepis na chrupiące smażone podudzia z kurczaka jest jednym z moich ulubionych na przytulny weekendowy posiłek. Podudzia z kurczaka są chrupiące na zewnątrz i delikatne i soczyste w środku, po prostu nie można się im oprzeć. Dzięki przyprawom, których używam w moim przepisie, kurczak zawsze ma aromatyczny, mocny, ale niezbyt mocny smak.

Najlepszy prosty marynowany miecznik z grilla

To zdrowe i pikantne danie było prawdziwą atrakcją dla tłumów podczas wielu moich letnich grilli. Marynata jest prosta, ale skuteczna, a czas grillowania krótki.

Grillowane udka z kurczaka w piekarniku

Przepis na udka z kurczaka bez kości grillowane w piekarniku.

Grillowany hamburger

Przepis na pysznego domowego hamburgera z grilla.

Autentyczne krótkie żeberka wołowe z koreańskiego grilla

Jeśli istnieje danie, które przywołuje mi miłe wspomnienia z posiłków w autentycznych koreańskich restauracjach, to są to żeberka wołowe po koreańsku. Niesamowicie delikatne i aromatyczne żeberka, uzupełnione słodko-pikantną marynatą: jest to przepis, który wymaga cierpliwości, ale uwierz mi, efekt końcowy jest tego wart. Przez lata udoskonalałem marynatę i nauczyłem się najlepszego sposobu przyrządzania tych żeberek.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Dania mięsne

641 przepisy

Ciasta

255 przepisy

Ciasta i desery

721 przepisy

Sałatki

194 przepisy

Zupy i buliony

211 przepisy

Ciastka

221 przepisy

Tanie posiłki

294 przepisy

Deser

813 przepisy