REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/H1BN0Aa955bZcYl1XvDE/9b43e27025c2b92ffddf42cd49caf4.jpeg)
Wieprzowina szarpana
Klasyk kuchni Amerykańskiej . Idealne do burgerów , wrapów , kebabów czy na szybką przekąskę . https://gabciakowegotowanie24.blogspot.com/2022/03/wieprzowina-szarpana.html
REKLAMA
Składniki
porcje
6
- 1 kg mięsa wieprzowego
- 100 g margaryny
- 1 litry około wody
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 5 łyżki przyprawy do mięsa Knorr
- 1⁄2 łyżeczki papryki ostrej
- Curry
- pieprz czarny mielony
- Majeranek
REKLAMA
Procedura
600 min.
1. Krok
Mięso myjemy i kroimy na mniejsze kawałki (ale nie za małe) Doprawiamy przyprawami , polewamy oliwa z oliwek i pozostawiany na 12 godzin w chłodnym miejscu .
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/H1BN0Aa955bZcYl1XvDE/b9f3fa5453fd7aebb4d921f69a2c8e.jpeg)
2. Krok
Następnie do garnka wrzucamy margarynę i obsmażamy na fajny brązowo złoty kolor , zalewamy woda tak by mięso było przykryte i dusimy około 4 godzin . Po uduszeniu mięso rozrywamy za pomocą dwóch widelców .