REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/upbdm_T4R6Jiu2o0AcBC/6f9c4a4436c767d76d68c1a0fab5fb.jpeg)
Ziemniaki z natką pietruszki
Nasza ulubiona dodatek
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 1 kg młode ziemniaki
- sól
- Kilka ziaren kminu
- 1 łyżka stołowa smalec
- natka pietruszki
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
20 min.
1. Krok
Obieramy ziemniaki, kroimy je w kostki i gotujemy w osolonej wodzie. Dodajemy też kilka ziaren kuminu.
2. Krok
W międzyczasie przygotujemy smalec wieprzowy i pozwolimy mu się rozpuścić. Do smalcu dodajemy posiekany natka pietruszki i trochę ją podsmażamy. Uważaj, aby się nie spaliła.
3. Krok
Odsączamy ugotowane ziemniaki, następnie polewamy je przygotowanym tłuszczem z pietruszką i mieszamy. Dosoląmy według smaku.