REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/dWG-5rmbUAhNWvVPVtNG/a8a6fbb7741a45ae6fffda5e1e252b.jpeg)
Zupa szparagowa
Smaczna , sezonowa zupa ze szparagów z dodatkiem marchewki, kopru . https://gabciakowegotowanie24.blogspot.com/2025/05/zupa-szparagowa.html
REKLAMA
Składniki
porcje
5
- 1 litr bulionu lub czystego rosołu
- 500 g szparagów
- 1 duży marchewka
- 1 biała część pory
- 2 duży ziemniaki
- 1 średniej wielkości cebula
- 2 łyżki oleju
- 90 g serka topionego
- 4 łyżki śmietanki
- 2 łyżki posiekanego koperku
- sól Przyprawy
- pieprz biały
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
40 min.
1. Krok
W garnku rozgrzewamy olej wrzucamy do na niego cebulę pokrojoną w kostkę oraz por w pół plasterki . Smażymy około 5 minut . Następnie dodajemy pokrojone ziemniaki w średnią kostkę , marchewkę w pół plasterki , smażymy 5 minut , wlewamy bulion lub czysty rosół . Gotujemy do miękkości warzyw . Do całości dokładamy szparagi pokrojone w plasterki (łebki pozostawiamy całe) , gotujemy do miękkości , chrupkości szparagów .
2. Krok
W zimnej wodzie rozprowadzamy serek topiony że śmietanką , całość wylewamy do zupy . Zagotowujemy , dosypujemy koperek doprawiamy do smaku przyprawami .