REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/-0HSfbrRJX5mXTIBHpUh/7add1f1ec9465b39e1753e2e09ece6.jpeg)
Zupa z mięsa wędzonego
Bardzo dobra zupa, w której gotuje się wędzone mięso z warzywami korzeniowymi.
REKLAMA
Składniki
porcje
6
- 1 kg wędlina
- 1 Sztuka The Onion
- 2 Sztuka ząbek czosnku
- 2 Sztuka marchewki
- 2 Sztuka Pietruszka
- 1 kostka rosół
- 1 Garść umyta i drobno posiekana pietruszka
- sól i pieprz
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
80 min.
1. Krok
Wędzonkę przełożyć do garnka, aby się ugotowała.
2. Krok
Gdy zacznie się gotować dodajemy cebulę ze skórą i czosnek.
3. Krok
Gdy mięso będzie miękkie i ugotowane, odstawiamy je na bok, a do bulionu dodajemy pokrojoną marchewkę i pietruszkę.
4. Krok
Bulion doprawić kostką bulionową, dodać sól i pieprz do smaku.
5. Krok
Zupę podawaj z posiekaną natką pietruszki.