REKLAMA

Zupa z mięsa wędzonego

Bardzo dobra zupa, w której gotuje się wędzone mięso z warzywami korzeniowymi.

REKLAMA

Składniki

porcje
6
  • 1 kg wędlina Dodano do
  • 1 Sztuka The Onion Dodano do
  • 2 Sztuka ząbek czosnku Dodano do
  • 2 Sztuka marchewki Dodano do
  • 2 Sztuka Pietruszka Dodano do
  • 1 kostka rosół Dodano do
  • 1 Garść umyta i drobno posiekana pietruszka Dodano do
  • sól i pieprz Dodano do
REKLAMA

Procedura

80 min.
1. Krok

Wędzonkę przełożyć do garnka, aby się ugotowała.

2. Krok

Gdy zacznie się gotować dodajemy cebulę ze skórą i czosnek.

3. Krok

Gdy mięso będzie miękkie i ugotowane, odstawiamy je na bok, a do bulionu dodajemy pokrojoną marchewkę i pietruszkę.

4. Krok

Bulion doprawić kostką bulionową, dodać sól i pieprz do smaku.

5. Krok

Zupę podawaj z posiekaną natką pietruszki.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Bez pieczenia

177 przepisy

Deser

1498 przepisy

Dania mięsne

1088 przepisy

Śniadanie

451 przepisy

Obiad

2108 przepisy

Kolacja

1962 przepisy

Zupy i buliony

337 przepisy

Ciastka

344 przepisy

Ciasta

376 przepisy

Ciasta i desery

1348 przepisy