REKLAMA

Zupa z mięsa wędzonego

Bardzo dobra zupa, w której gotuje się wędzone mięso z warzywami korzeniowymi.

REKLAMA

Składniki

porcje
6
  • 1 kg wędlina Dodano do
  • 1 Sztuka The Onion Dodano do
  • 2 Sztuka ząbek czosnku Dodano do
  • 2 Sztuka marchewki Dodano do
  • 2 Sztuka Pietruszka Dodano do
  • 1 kostka rosół Dodano do
  • 1 Garść umyta i drobno posiekana pietruszka Dodano do
  • sól i pieprz Dodano do
REKLAMA

Procedura

80 min.
1. Krok

Wędzonkę przełożyć do garnka, aby się ugotowała.

2. Krok

Gdy zacznie się gotować dodajemy cebulę ze skórą i czosnek.

3. Krok

Gdy mięso będzie miękkie i ugotowane, odstawiamy je na bok, a do bulionu dodajemy pokrojoną marchewkę i pietruszkę.

4. Krok

Bulion doprawić kostką bulionową, dodać sól i pieprz do smaku.

5. Krok

Zupę podawaj z posiekaną natką pietruszki.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciastka

330 przepisy

Dania mięsne

1021 przepisy

Śniadanie

405 przepisy

Ciasta

358 przepisy

Obiad

1963 przepisy

Kolacja

1832 przepisy

Deser

1382 przepisy

Zupy i buliony

320 przepisy

Ciasta i desery

1246 przepisy