REKLAMA

Źródło: Pexels

Bigos z młodej kapusty

Zdrowy dodatek do każdego dania.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 kg młodej kapusty Dodano do
  • 600 g mięsa np kiełbasy Dodano do
  • 1 cebula Dodano do
  • 2 ząbki czosnku Dodano do
  • 2 łyżki mąki Dodano do
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego Dodano do
  • 2 łyżki cukier kryształ Dodano do
  • 2 łyżki vinegar v1 Dodano do
  • 2 łyżki posiekanego kopru Dodano do
  • sól i pieprz do smaku Dodano do
REKLAMA

Procedura

45 min.
1. Krok

Na patelni rozgrzej olej i podsmaż mięso, aż się zarumieni.

2. Krok

Dodaj cebulę i czosnek i smaż przez kilka minut, aż cebula zmięknie.

3. Krok

Dodaj kapustę i smaż przez kilka minut, aż kapusta zmięknie.

4. Krok

Dodaj mąkę i mieszaj, aż składniki się połączą.

5. Krok

Wlej bulion, koncentrat pomidorowy, cukier, ocet i kopier. Doprowadź do wrzenia.

6. Krok

Zmniejsz ogień i pozwól na gotowanie przez ok. 30 minut, aż bigos zgęstnieje i składniki się połączą.

7. Krok

Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciastka

330 przepisy

Dania mięsne

1021 przepisy

Śniadanie

405 przepisy

Ciasta

358 przepisy

Obiad

1963 przepisy

Kolacja

1832 przepisy

Deser

1382 przepisy

Zupy i buliony

320 przepisy

Ciasta i desery

1246 przepisy