REKLAMA
   
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/zpihHQdbAdGJSKrEpnSe/70390622383790a9f7ad12b13a9bdd.jpeg)
Źródło: Canva
Bigos
Najlepszy przepis na klasyczny polski bigos.
      REKLAMA
   
Składniki
porcje  
6
 - 2 kg białej kapusty
- 500 g wieprzowiny
- 500 g wołowiny
- 2 kiełbaski lub kawałek boczku
- 2 cebule
- 4 liście laurowe
- 3 ziarna ziela angielskiego
- sól i pieprz dla smaku
Najnowsze ulotki
      REKLAMA
   
Procedura
 180 min.
Kapustę drobno posiekaj i ugotuj w osolonej wodzie. Mięso kroimy w kostkę i podsmażamy na rozgrzanym oleju. Cebulę kroimy w kostkę i dodajemy do mięsa razem z kiełbaskami. Dodaj ugotowaną kapustę, przecier pomidorowy, liść laurowy i ziele angielskie. Wszystko razem duś pod przykryciem przez około 3 godziny na małym ogniu.














































:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/aX_pmhbO3OjKApaOmwfB/061c00de9a1539d666fe51820da0bd.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/WYHgqPlfkP3z6xx2cPNX/5945fd9faf2ded37ff8de5b11fd0c5.jpg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/AxoEwz_z7bM6O97-8S7p/f95654fa529dc530309a66525fa73d.png)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/k-7gNYLeYHCkqbATdHHh/fe998851030c19017cbdaf6fd82669.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/I6zng9YakqL-TtXwmQh0/8e95a2c2d7d4405a842343714fa800.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/enwKTCVGZlLEYXUvIWQB/f30a428147c9e59f3a5cf14b321af8.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/R9cbXfuOrbJwzcpKZj7a/26d5f3b8d43d45531155e86004e321.png)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/5SW3lbq67EQvenTrNubB/c60458bc67b4c9e548ecc533b58d6f.jpeg)












