REKLAMA

Źródło: Pexels

Bitki w sosie własnym

Prosty przepis na obiad.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 4 kawałki mięsa wołowego ok 200g każdy Dodano do
  • 1 cebula Dodano do
  • 2 ząbki czosnku Dodano do
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki Dodano do
  • sól i pieprz do smaku Dodano do
REKLAMA

Procedura

40 min.
1. Krok

Mięso wołowe należy oprószyć solą i pieprzem z obu stron.

2. Krok

W dużym rondlu rozgrzej oliwę z oliwek na średnim ogniu.

3. Krok

Dodaj cebulę i czosnek i smaż przez kilka minut, aż cebula zmięknie.

4. Krok

Dodaj mięso wołowe i smaż je przez kilka minut z każdej strony, aż się zarumieni.

5. Krok

Wlej ocet balsamiczny i bulion i zmniejsz ogień do małego.

6. Krok

Doprowadź do wrzenia i pozwól na gotowanie przez ok. 20-25 minut, aż mięso będzie miękkie.

7. Krok

Posyp natką pietruszki i podawaj z ulubionymi dodatkami, takimi jak kasza, ryż lub ziemniaki.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciastka

330 przepisy

Dania mięsne

1021 przepisy

Śniadanie

405 przepisy

Ciasta

358 przepisy

Obiad

1963 przepisy

Kolacja

1832 przepisy

Deser

1382 przepisy

Zupy i buliony

320 przepisy

Ciasta i desery

1246 przepisy