REKLAMA

Źródło: Pexels

Bitki w sosie własnym

Prosty przepis na obiad.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 4 kawałki mięsa wołowego ok 200g każdy Dodano do
  • 1 cebula Dodano do
  • 2 ząbki czosnku Dodano do
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki Dodano do
  • sól i pieprz do smaku Dodano do
REKLAMA

Procedura

40 min.
1. Krok

Mięso wołowe należy oprószyć solą i pieprzem z obu stron.

2. Krok

W dużym rondlu rozgrzej oliwę z oliwek na średnim ogniu.

3. Krok

Dodaj cebulę i czosnek i smaż przez kilka minut, aż cebula zmięknie.

4. Krok

Dodaj mięso wołowe i smaż je przez kilka minut z każdej strony, aż się zarumieni.

5. Krok

Wlej ocet balsamiczny i bulion i zmniejsz ogień do małego.

6. Krok

Doprowadź do wrzenia i pozwól na gotowanie przez ok. 20-25 minut, aż mięso będzie miękkie.

7. Krok

Posyp natką pietruszki i podawaj z ulubionymi dodatkami, takimi jak kasza, ryż lub ziemniaki.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Fermentacja

75 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Łosoś

63 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Bez pieczenia

185 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy