REKLAMA

Źródło: FB: Čo uvaríme o to sa podelime

Bułka jabłkowa z twarożkiem

Pyszna bułka jabłkowa z twarożkiem i białkiem jajka na wierzchu.

REKLAMA

Składniki

porcje
8
  • 8 kawałek Rożkow Dodano do
  • 4 kawałek jabłka Dodano do
  • 200 g Twaróg Dodano do
  • 150 g Cukier Dodano do
  • 3 kawałek jajka Dodano do
  • 1 l mleko Dodano do
  • 150 g Masło Dodano do
  • Mielony cynamon Dodano do
  • cukier puder Dodano do
  • rodzynki Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Pokrój gnocchi na okrągłe kawałki i namocz je przez chwilę w mleku.

2. Krok

Jabłka obrać, zetrzeć na tarce i wymieszać z cukrem i cynamonem.

3. Krok

Twarożek wymieszać z żółtkami i rodzynkami.

4. Krok

Umieść połowę bułek w natłuszczonym naczyniu do pieczenia.

5. Krok

Następnie dodaj warstwę jabłek, a na wierzchu masę twarogową.

6. Krok

Przykryj drugą połową bułek i piecz w piekarniku przez około 45 minut w temperaturze 180 stopni.

7. Krok

Z białek ubić sztywną pianę, którą posmarować bułeczki przed końcem pieczenia. Piec przez około 5 - 10 minut.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Dania mięsne

1011 przepisy

Ciastka

329 przepisy

Ciasta

357 przepisy

Śniadanie

401 przepisy

Obiad

1943 przepisy

Kolacja

1815 przepisy

Deser

1372 przepisy

Zupy i buliony

316 przepisy

Ciasta i desery

1236 przepisy