REKLAMA

Ciasta wielkanocne

Ekstra szybkie, wytrawne wielkanocne ciasto francuskie.

REKLAMA

Składniki

porcje
20
  • ciasto francuskie Dodano do
  • 1 jajko do posmarowania Dodano do
  • sól Dodano do
  • kminek Dodano do
  • Mak cały Dodano do
REKLAMA

Procedura

20 min.
1. Krok

Ciasto francuskie rozwałkować na grubość 1 cm.

2. Krok

Pokrój w paski, lub inne kształty, które preferujesz.

3. Krok

Posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać kminkiem lub makiem. Doprawić solą.

4. Krok

Rozgrzać piekarnik.

5. Krok

Ciasto ułożyć na papierze do pieczenia i piec w temperaturze 180°C przez około 10 minut, do uzyskania złotego koloru.

6. Krok

Bon appetit!

Podobne przepisy

Ciasto kruche

Ciasteczka Linzer na Boże Narodzenie i Wielkanoc są po prostu nie do przegapienia!

Pierniczki

Prosty przepis na najlepsze świąteczne pierniczki.

Babka włoska

Panettone to włoski świąteczny ciasto, które na pewno pokochasz. Smakiem przypomina coś pomiędzy babką a chlebem biskupim.

Podobne przepisy

Ciasto kruche

Ciasteczka Linzer na Boże Narodzenie i Wielkanoc są po prostu nie do przegapienia!

Pierniczki

Prosty przepis na najlepsze świąteczne pierniczki.

Babka włoska

Panettone to włoski świąteczny ciasto, które na pewno pokochasz. Smakiem przypomina coś pomiędzy babką a chlebem biskupim.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

346 przepisy

Dania mięsne

990 przepisy

Kolacja

1784 przepisy

Mascarpone

120 przepisy

Śniadanie

392 przepisy

Obiad

1903 przepisy

Deser

1339 przepisy

Zupy i buliony

310 przepisy

Ciastka

325 przepisy

Ciasta i desery

1210 przepisy