REKLAMA

Ciasta wielkanocne

Ekstra szybkie, wytrawne wielkanocne ciasto francuskie.

REKLAMA

Składniki

porcje
20
  • ciasto francuskie Dodano do
  • 1 jajko do posmarowania Dodano do
  • sól Dodano do
  • kminek Dodano do
  • Mak cały Dodano do
REKLAMA

Procedura

20 min.
1. Krok

Ciasto francuskie rozwałkować na grubość 1 cm.

2. Krok

Pokrój w paski, lub inne kształty, które preferujesz.

3. Krok

Posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać kminkiem lub makiem. Doprawić solą.

4. Krok

Rozgrzać piekarnik.

5. Krok

Ciasto ułożyć na papierze do pieczenia i piec w temperaturze 180°C przez około 10 minut, do uzyskania złotego koloru.

6. Krok

Bon appetit!

Podobne przepisy

Ciasto kruche

Ciasteczka Linzer na Boże Narodzenie i Wielkanoc są po prostu nie do przegapienia!

Pierniczki

Prosty przepis na najlepsze świąteczne pierniczki.

Babka włoska

Panettone to włoski świąteczny ciasto, które na pewno pokochasz. Smakiem przypomina coś pomiędzy babką a chlebem biskupim.

Podobne przepisy

Ciasto kruche

Ciasteczka Linzer na Boże Narodzenie i Wielkanoc są po prostu nie do przegapienia!

Pierniczki

Prosty przepis na najlepsze świąteczne pierniczki.

Babka włoska

Panettone to włoski świąteczny ciasto, które na pewno pokochasz. Smakiem przypomina coś pomiędzy babką a chlebem biskupim.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Dania mięsne

961 przepisy

Obiad

1841 przepisy

Kolacja

1727 przepisy

Ciasta

335 przepisy

Deser

1277 przepisy

Mascarpone

114 przepisy

Szybkie posiłki

1644 przepisy

Pieczenie

1605 przepisy

Sałatki

284 przepisy