REKLAMA
   
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/FkLSY1uyDMJn-TaIRLz7/4b4cf2bbf9fcc5e1dce60be2b7dec4.jpeg)
Ciasta wielkanocne
Ekstra szybkie, wytrawne wielkanocne ciasto francuskie.
      REKLAMA
   
Składniki
porcje  
20
 - ciasto francuskie
- 1 jajko do posmarowania
- sól
- kminek
- Mak cały
Najnowsze ulotki
      REKLAMA
   
Procedura
 20 min.
1. Krok 
  Ciasto francuskie rozwałkować na grubość 1 cm.
2. Krok 
  Pokrój w paski, lub inne kształty, które preferujesz.
3. Krok 
  Posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać kminkiem lub makiem. Doprawić solą.
4. Krok 
  Rozgrzać piekarnik.
5. Krok 
  Ciasto ułożyć na papierze do pieczenia i piec w temperaturze 180°C przez około 10 minut, do uzyskania złotego koloru.
6. Krok 
  Bon appetit!














































:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/AxoEwz_z7bM6O97-8S7p/f95654fa529dc530309a66525fa73d.png)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/1IZOvv9AlyUMC9RBJvzn/90b6ee8e3fec9b371385605c82a92a.png)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/ljTTZ0jZuvZNSMKC0nLz/afc776aae2166b4435ae8de78de6e4.png)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/M9n4qOUfX7vL5_0whX75/89367d90f1697d543624ff8acd4cb4.png)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/P4dPwUcksKEGaxUrp5TL/8da0cc78be2674e78180ee002d7cbf.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/Xl7Ow6yeb54VfFYTChAl/09353558d9fe24db75d7362e89c7e3.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/hkCklwys3eKv_N6OtCp5/c9958297d855ae58b08aeae38cfd74.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/aX_pmhbO3OjKApaOmwfB/061c00de9a1539d666fe51820da0bd.jpeg)












