REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/X1AVL0JHNixPbwqHQfyb/c6224487d89d4b3c1e01e1bbb229f1.jpeg)
Źródło: Canva
Ciasto czekoladowe
Przepis na klasyczne wilgotne ciasto czekoladowe. Idealne do popołudniowej kawy lub herbaty.
REKLAMA
Składniki
porcje
12
- 11⁄2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka sól
- 3 jajka
- 1 szkło mléka
- 2 łyżki stołowe ekstraktu z wanilii
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
50 min.
1. Krok
W misce wymieszaj mąkę, kakao, cukier, proszek do pieczenia i sól.
2. Krok
W osobnej misce ubij razem jajka, olej, mleko i ekstrakt waniliowy.
3. Krok
Do suchych składników dodajemy mokre i delikatnie mieszamy, aż do połączenia składników.
4. Krok
Dodaj wrzącą wodę i ponownie wymieszaj.
5. Krok
Ciasto przełóż do przygotowanej wcześniej formy, wstaw do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piecz około 35-40 minut, aż ciasto będzie suche przy dotknięciu szpikulcem.