REKLAMA

Źródło: Canva

Ciasto czekoladowe

Przepis na klasyczne wilgotne ciasto czekoladowe. Idealne do popołudniowej kawy lub herbaty.

REKLAMA

Składniki

porcje
12
  • 112 łyżeczki proszku do pieczenia Dodano do
  • 1 łyżeczka sól Dodano do
  • 3 jajka Dodano do
  • 1 szkło mléka Dodano do
  • 2 łyżki stołowe ekstraktu z wanilii Dodano do
REKLAMA

Procedura

50 min.
1. Krok

W misce wymieszaj mąkę, kakao, cukier, proszek do pieczenia i sól.

2. Krok

W osobnej misce ubij razem jajka, olej, mleko i ekstrakt waniliowy.

3. Krok

Do suchych składników dodajemy mokre i delikatnie mieszamy, aż do połączenia składników.

4. Krok

Dodaj wrzącą wodę i ponownie wymieszaj.

5. Krok

Ciasto przełóż do przygotowanej wcześniej formy, wstaw do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piecz około 35-40 minut, aż ciasto będzie suche przy dotknięciu szpikulcem.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Dania mięsne

1015 przepisy

Ciastka

330 przepisy

Ciasta

358 przepisy

Śniadanie

405 przepisy

Obiad

1953 przepisy

Kolacja

1826 przepisy

Deser

1378 przepisy

Zupy i buliony

316 przepisy

Ciasta i desery

1242 przepisy