REKLAMA

Źródło: Youtube

Ciasto izaura

Poznaj przepis na ciasto izaura.

REKLAMA
13 szybkich i łatwych świeżych deserów na letnie dni

Przepis można znaleźć w tym artykule

13 szybkich i łatwych świeżych deserów na letnie dni

Składniki

porcje
10

Składniki na ciasto

  • 4 jajka Dodano do
  • 1 szkło cukru Dodano do
  • 1 szkło mąki pszennej Dodano do
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodano do
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego Dodano do
  • szczypta soli Dodano do

Na krem

  • 12 l mléka Dodano do
  • 3 żółtka Dodano do
  • 3 łyżki mąki pszennej Dodano do
  • 3 łyżki cukru Dodano do
  • 1 opakowanie cukru waniliowego Dodano do
  • 100 g másla Dodano do
REKLAMA

Procedura

90 min.
1. Krok

1. Oddziel białka od żółtek i ubij białka ze szczyptą soli na sztywno.

2. Krok

2. W osobnej misce zmiksuj żółtka z cukrem, a następnie dodaj olej i mleko, cały czas miksując.

3. Krok

3. Dodaj przesiane mąki, proszek do pieczenia i cukier waniliowy. Wymieszaj dokładnie, a następnie dodaj ubite białka i delikatnie wymieszaj.

4. Krok

4. Ciasto przełóż do formy i piecz około 45 minut w temperaturze 180 stopni C.

5. Krok

5. W tym czasie przygotuj krem. Mąkę wymieszaj z żółtkami, cukrem i cukrem waniliowym, a następnie powoli dodawaj mleko, cały czas mieszając. Gotuj na wolnym ogniu, aż zgęstnieje, a następnie dodaj masło i mieszaj, aż się rozpuści.

6. Krok

6. Upieczone ciasto pokrój na dwie części i przełóż na spód jedną z nich. Następnie nałóż krem, a na wierzch połóż drugą część ciasta.

7. Krok

7. Ciasto wstaw na kilka godzin do lodówki, aby krem się schłodził.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciastka

330 przepisy

Dania mięsne

1021 przepisy

Śniadanie

405 przepisy

Ciasta

358 przepisy

Obiad

1963 przepisy

Kolacja

1832 przepisy

Deser

1382 przepisy

Zupy i buliony

320 przepisy

Ciasta i desery

1246 przepisy