REKLAMA

Ciasto z rabarbarem i kruszonką

Ciasto z rabarbaru na kruchym cieście linzer, smak jest wyrazisty, słodko-kwaśny

REKLAMA

Składniki

porcje
6

Narzędzia

  • 1 Kruche ciasto linzer Dodano do
  • 3 Rabarbar Dodano do
  • 2 łyżka stołowa cukier kryształ Dodano do
  • Cynamon Dodano do
  • 80 g masło Dodano do

Mrówka

  • 1 łyżka stołowa cukier kryształ Dodano do
  • 1 łyżka stołowa mąka półgruboziarnista Dodano do
  • 100 g masło Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Ciasto kruche rozwałkowujemy na około 0,5 cm i kładziemy na blachę.

2. Krok

Rabarbar kroimy na kawałki, na patelnię dodajemy cukier, rabarbar, cynamon. Wszystko dodaję według uznania, każdy lubi więcej / mniej słodkości.

3. Krok

Zróbmy okruszek, wymieszaj składniki i zmiel między palcami, aż będzie luźny.

4. Krok

Na ciasto dodajemy ostudzony rabarbar, posypujemy bułką tartą i pieczemy w piekarniku przy temperaturze 180 C przez około 15 minut.

5. Krok

Niech świeży letni ciasto smakuje.

6. Krok

Przepis na ciasto kruche znajdziesz w moim profilu, przepis: Tarta z gruszką z delikatnego ciasta.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciastka

330 przepisy

Dania mięsne

1015 przepisy

Śniadanie

405 przepisy

Ciasta

358 przepisy

Obiad

1953 przepisy

Kolacja

1826 przepisy

Deser

1378 przepisy

Zupy i buliony

316 przepisy

Ciasta i desery

1242 przepisy