REKLAMA

Domowe wielkanocne zupy jednogarnkowe

Jednodaniowa zapiekanka na Wielkanoc.

REKLAMA

Składniki

porcje
20

Surowce

  • 2 ks Bagietka francuska Dodano do
  • 20 dkg uherák Dodano do
  • 1 ks świeży ogórek Dodano do
  • 8 ks pomidory koktajlowe Dodano do
  • 10 ks Jaja przepiórcze Dodano do

Rozłóż

  • 300 g Ziemniaki gotowane w skórkach Dodano do
  • 300 g Miękkie salami Dodano do
  • 50 g marchewki Dodano do
  • 150 g mrożony groszek Dodano do
  • 150 g Ogórek sterylizowany Dodano do
  • 200 g majonez Dodano do
  • 10 g pieprz czarny mielony Dodano do
  • 20 g sól Dodano do
  • 50 g cebule Dodano do
  • 20 g cukier puder Dodano do
  • worcestershire v2 Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Zaczynamy od przygotowania pasty. Ugotowane ziemniaki kroimy w drobną kostkę w dużej misce razem z kiełbasą.

2. Krok

Posiekaj cebulę i dopraw lekko solą i pieprzem. Odstawić na chwilę, aby straciła swój ostry smak.

3. Krok

Cebulę dodać do ziemniaków i salami. Dodać zalewę z ogórków kiszonych około 1 dcl. Stopniowo dodawać groszek, marchewkę i ogórek kwaszony również pokrojony na małe kawałki. Na koniec do sałatki dodać majonez, worchester i odrobinę cukru, aby sałatka nie była kwaśna.

4. Krok

Rozłóż tę sałatkę lub rozsmaruj na pokrojonej bagietce.

5. Krok

Na wierzchu każdego ciasta ułożyć szyszkę w kształcie rozety. Na wierzchu ułożyć cienko pokrojone plastry jajka, ogórka i cienki plasterek pomidora.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Bez pieczenia

177 przepisy

Deser

1498 przepisy

Dania mięsne

1088 przepisy

Śniadanie

451 przepisy

Obiad

2108 przepisy

Kolacja

1962 przepisy

Zupy i buliony

337 przepisy

Ciastka

344 przepisy

Ciasta

376 przepisy

Ciasta i desery

1348 przepisy