REKLAMA

Domowe wielkanocne zupy jednogarnkowe

Jednodaniowa zapiekanka na Wielkanoc.

REKLAMA

Składniki

porcje
20

Surowce

  • 2 ks Bagietka francuska Dodano do
  • 20 dkg uherák Dodano do
  • 1 ks świeży ogórek Dodano do
  • 8 ks pomidory koktajlowe Dodano do
  • 10 ks Jaja przepiórcze Dodano do

Rozłóż

  • 300 g Ziemniaki gotowane w skórkach Dodano do
  • 300 g Miękkie salami Dodano do
  • 50 g marchewki Dodano do
  • 150 g mrożony groszek Dodano do
  • 150 g Ogórek sterylizowany Dodano do
  • 200 g majonez Dodano do
  • 10 g pieprz czarny mielony Dodano do
  • 20 g sól Dodano do
  • 50 g cebule Dodano do
  • 20 g cukier puder Dodano do
  • worcestershire v2 Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Zaczynamy od przygotowania pasty. Ugotowane ziemniaki kroimy w drobną kostkę w dużej misce razem z kiełbasą.

2. Krok

Posiekaj cebulę i dopraw lekko solą i pieprzem. Odstawić na chwilę, aby straciła swój ostry smak.

3. Krok

Cebulę dodać do ziemniaków i salami. Dodać zalewę z ogórków kiszonych około 1 dcl. Stopniowo dodawać groszek, marchewkę i ogórek kwaszony również pokrojony na małe kawałki. Na koniec do sałatki dodać majonez, worchester i odrobinę cukru, aby sałatka nie była kwaśna.

4. Krok

Rozłóż tę sałatkę lub rozsmaruj na pokrojonej bagietce.

5. Krok

Na wierzchu każdego ciasta ułożyć szyszkę w kształcie rozety. Na wierzchu ułożyć cienko pokrojone plastry jajka, ogórka i cienki plasterek pomidora.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciastka

330 przepisy

Dania mięsne

1021 przepisy

Śniadanie

405 przepisy

Ciasta

358 przepisy

Obiad

1963 przepisy

Kolacja

1832 przepisy

Deser

1382 przepisy

Zupy i buliony

320 przepisy

Ciasta i desery

1246 przepisy