REKLAMA
Duszona polędwica w różowym winie

Duszona polędwica w różowym winie

Bardzo smaczne , a jednocześnie szybkie i łatwe w przygotowaniu danie .

REKLAMA

Składniki

porcje
2
  • 1 polędwica wieprzowa około g Dodano do
  • 1 duża cebula Dodano do
  • 200 ml różowego wina Dodano do
  • 150 ml bulionu Dodano do
  • 2 liście laurowe Dodano do
  • 2 kulki ziela angielskiego Dodano do
  • 5 kulek pieprzu czarnego Dodano do
  • 4 łyżki posiekanej natki pietruszki Dodano do
  • sól Dodano do
  • pieprz Dodano do
REKLAMA

Procedura

50 min.
1. Krok

Polędwice myjemy , kroimy w plastry i delikatnie rozbijamy nożem mięso . ( Uderzamy ostrzem w mięso tak by je nie rozciąć a rozbić ) . Następnie oprószamy pieprz czarny i solą .

Duszona polędwica w różowym winie - etap przygotowania 1
2. Krok

Obsmażamy z obu stron na złoty kolor na rozgrzanym oleju . Gdy obracamy polędwiczkę na drugą stronę to dokładamy do niech pokrojoną w pół piórka cebule i podsmażamy na lekko złoty kolor cebuli ale uważamy żeby mięso się nam nie spaliło .

Duszona polędwica w różowym winie - etap przygotowania 1
3. Krok

Gdy mamy mięso i cebule gotową to do całości dokładamy kulki ziela angielskiego i pieprzu oraz liść laurowy . Dolewamy bulion oraz wino i dusimy całość około 30 minut . Na koniec dodajemy natkę pietruszki i odparujemy nadmiar bulionu z winem .

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

1981 przepisy

Zupy i buliony

325 przepisy

Ciastka

334 przepisy

Śniadanie

410 przepisy

Kolacja

1845 przepisy

Deser

1396 przepisy

Ciasta

359 przepisy

Ciasta i desery

1257 przepisy

Dania mięsne

1028 przepisy