REKLAMA

Źródło: kabVisio from Getty Images

Filet rybny na warzywach

Doskonały i zdrowy przepis na filet rybny na warzywach, pełny smaku i witamin. Idealny wybór na zdrowy obiad lub kolację.

REKLAMA

Składniki

porcje
4

Filet z ryby

  • 4 Kawałki filety rybne Dodano do
  • 1 łyżeczka Sól Dodano do
  • 2 łyżeczki pieprz czarny mielony Dodano do
  • 2 łyżki stołowe oliwa z oliwek Dodano do

Narzędzia

  • 2 Kawałki ziemniak Dodano do
  • 2 Kawałki Papryki Dodano do
  • 2 Kawałki pomidor Dodano do
  • cytryna Dodano do
  • Zioła Dodano do

Sos

  • 2 łyżki stołowe Sojowy sos Dodano do
  • 2 łyżeczki Przemieść Dodano do
REKLAMA

Procedura

40 min.
1. Krok

Rozgrzej piekarnik do 200 stopni C i przygotuj filety rybne.

2. Krok

Polać filet oliwą z oliwek, posolić go i przyprawić, pozostaw do odstąpienia.

3. Krok

Pokrój warzywa na kawałki i włóż je do brytfanny.

4. Krok

Dodaj filet z ryby, który możesz posypać ziołami i włożyć do piekarnika na 20 minut.

5. Krok

W międzyczasie, w misce wymieszaj sos sojowy i miód, a następnie polej tą mieszanką filet i warzywa.

6. Krok

Piec kolejne 10 minut, albo aż filet będzie całkowicie gotowy.

7. Krok

Podawaj filet rybny na warzywach natychmiast po wyjęciu z piekarnika. Smacznego!

Reels

Nowy

Górne kategorie

Dania mięsne

1015 przepisy

Ciastka

330 przepisy

Ciasta

358 przepisy

Śniadanie

405 przepisy

Obiad

1953 przepisy

Kolacja

1826 przepisy

Deser

1378 przepisy

Zupy i buliony

316 przepisy

Ciasta i desery

1242 przepisy