REKLAMA

Francuskie kebaby z kurczaka

Połączenie pomarańczy, czarnych oliwek, kopru włoskiego i pełnoziarnistej musztardy nadaje tym kebabom z kurczaka asertywny francuski charakter.

REKLAMA
15 najlepszych przepisów na grilla, które idealnie sprawdzą się na początek lata

Przepis można znaleźć w tym artykule

15 najlepszych przepisów na grilla, które idealnie sprawdzą się na początek lata

Składniki

porcje
1
  • 4 udka z kurczaka bez kości Dodano do
  • Sól koszerna Dodano do
  • 1 łyżka stołowa Ziarnista musztarda Dodano do
  • Skórka i sok z 1 pomarańczy Dodano do
  • 6 Bambusowe szaszłyki Dodano do
  • 1 głowa Kopru włoskiego pozbawionego Dodano do
  • 24 Czarne oliwki bez pestek takie jak kalamata Dodano do
  • Drobno posiekana świeża włoska pietruszka do dekoracji Dodano do
REKLAMA

Procedura

240 min.
1. Krok

Umieścić udka kurczaka w naczyniu do pieczenia i doprawić solą. W misce wymieszać musztardę, skórkę pomarańczową i sok pomarańczowy; polać udka kurczaka. Przykryć i odstawić do lodówki na 2 do 4 godzin.

2. Krok

Gdy będziesz gotowy do grillowania, namocz szaszłyki w wodzie przez 30 minut.

3. Krok

Przygotuj grill węglowy lub gazowy do bezpośredniego grillowania na średnim ogniu. Nałóż mięso, koper włoski i oliwki na szpadki, odrzucając marynatę i równomiernie rozprowadzając składniki na szpadkach.

4. Krok

Grilluj, obracając raz, aż mięso i koper włoski będą ugotowane i ładnie zwęglone, około 10 minut (zdejmij z ognia, jeśli szaszłyki zaczną zbyt brązowieć). Przełożyć na półmisek, udekorować natką pietruszki i podawać.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Dania mięsne

1015 przepisy

Ciastka

330 przepisy

Ciasta

358 przepisy

Śniadanie

405 przepisy

Obiad

1953 przepisy

Kolacja

1826 przepisy

Deser

1378 przepisy

Zupy i buliony

316 przepisy

Ciasta i desery

1242 przepisy