REKLAMA

Źródło: Pexels

Frytki z batatów

Pyszne frytki ze słodkich ziemniaków

REKLAMA

Składniki

porcje
2
  • 2 średniej wielkości bataty Dodano do
  • Olej do smażenia Dodano do
  • sól do smaku Dodano do
REKLAMA

Procedura

20 min.
1. Krok

Obierz i pokrój bataty na frytki o grubości około 1/2 cm.

2. Krok

Opłucz frytki pod bieżącą wodą i osusz je dokładnie ręcznikiem papierowym.

3. Krok

Włóż frytki do garnka z gorącym olejem i smaż je na średnim ogniu, aż zbrązowieją.

4. Krok

Uważaj, aby nie przypalić frytek.

5. Krok

Wyjmij frytki z oleju i osusz je na ręczniku papierowym.

6. Krok

Posól frytki i podawaj od razu.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciastka

330 przepisy

Dania mięsne

1021 przepisy

Śniadanie

405 przepisy

Ciasta

358 przepisy

Obiad

1963 przepisy

Kolacja

1832 przepisy

Deser

1382 przepisy

Zupy i buliony

320 przepisy

Ciasta i desery

1246 przepisy