REKLAMA

Źródło: Vladimir Mironov from Canva

Gnocchi ze szpinakiem

Gnocchi ze szpinakiem to jedno z moich ulubionych dań i regularnie włączam ten przepis do mojego cotygodniowego menu. Jest to nie tylko świetny sposób na dostarczenie zieleniny, ale także stanowi miłą odmianę od klasycznych dań z makaronem.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 500 g gnocchi Dodano do
  • 2 Łyżki Oliwa z oliwek Dodano do
  • 2 Goździki Czosnek Dodano do
  • 200 g Szpinak dla niemowląt Dodano do
  • 12 Filiżanka Tarty parmezan Dodano do
  • sól i pieprz do smaku Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Najpierw ugotuj gnocchi zgodnie z instrukcjami na opakowaniu.

2. Krok

Podczas gdy gnocchi się gotują, podgrzej oliwę z oliwek na dużej patelni. Dodaj ząbki czosnku i smaż je, aż staną się aromatyczne. Ważne jest, aby uważać, aby czosnek się nie przypalił, ponieważ może nadać potrawie nieprzyjemny gorzki smak.

3. Krok

Następnie dodaj szpinak na patelnię i pozwól mu zmięknąć, ciągle mieszając. Szpinak się skurczy, więc nie martw się, jeśli wygląda na zbyt dużo.

4. Krok

Gdy szpinak będzie gotowy, gnocchi również powinny być ugotowane. Odcedź je i dodaj na patelnię ze szpinakiem. Dodaj starty parmezan i mieszaj, aż ciasto będzie lekko lepkie. Twoje gnocchi ze szpinakiem są już gotowe!

5. Krok

Posmakuj i dodaj sól i pieprz w razie potrzeby. Zwykle dodaję około pół łyżeczki soli i ćwierć łyżeczki pieprzu, ale to kwestia osobistych preferencji.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Dania mięsne

1015 przepisy

Ciastka

330 przepisy

Ciasta

358 przepisy

Śniadanie

405 przepisy

Obiad

1953 przepisy

Kolacja

1826 przepisy

Deser

1378 przepisy

Zupy i buliony

316 przepisy

Ciasta i desery

1242 przepisy