:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/EmfBKlfcq3m5AgsBNSKr/7c59a5244449cb1eb98220f71c92f0.jpeg)
Źródło: Freepik
Jak zrobić łatwe nerkowce prażone w miodzie?
Ta pysznie słodka i lekko chrupiąca przekąska jest idealna jako zdrowsza opcja przekąski i z pewnością zaspokoi ochotę na słodycze.
Składniki
- 2 filiżanki Surowe nerkowce
- 1⁄4 filiżanka Miód
- 2 łyżki stołowe Niesolone masło, roztopione
- 1⁄2 łyżeczka sól morska
- 1⁄4 łyżeczka Mielony cynamon
Najnowsze ulotki
Procedura
Zacznij od rozgrzania piekarnika do temperatury 350°F (175°C). Wyłożenie blachy do pieczenia pergaminem sprawi, że orzechy nerkowca nie będą przywierać podczas pieczenia. Z własnego doświadczenia wiem, że ten mały krok pozwala zaoszczędzić mnóstwo czasu na sprzątanie.
Umieść nerkowce w misce do mieszania. Najlepiej jest użyć surowych orzechów nerkowca do tego przepisu, ponieważ pozwala to na lepsze wchłanianie smaku podczas powlekania.
W małym rondelku na średnim ogniu połącz miód, roztopione masło, sól morską i cynamon. Mieszaj tę mieszaninę w sposób ciągły, aż do całkowitego wymieszania. Aromat jest niebiański - zachwycająca zapowiedź tego, co ma nadejść.
Wlej mieszankę miodu na nerkowce i dokładnie wymieszaj, upewniając się, że każdy nerkowiec jest dobrze pokryty. Pozostaw je na około 5 minut, aby nasiąkły polewą. Ten krok gwarantuje, że smaki naprawdę przenikną do orzechów nerkowca.
Ułóż obtoczone orzechy nerkowca na przygotowanej blasze do pieczenia. Upewnij się, że są równomiernie rozłożone, a nie zbite razem. Pozwoli to na ich równomierne uprażenie i uzyskanie idealnej chrupkości.
Piecz nerkowce w rozgrzanym piekarniku przez około 15-20 minut lub do momentu, aż staną się złotobrązowe. Pamiętaj, aby mieszać nerkowce co 5 minut, aby zapobiec ich przypaleniu. Zaufaj mi, uważnie je obserwuj - mogą zmienić się z idealnie upieczonych w spalone w ciągu kilku minut.
Gdy orzechy nerkowca będą pięknie złociste i upieczone, wyjmij je z piekarnika i pozwól im całkowicie ostygnąć. Gdy ostygną, staną się idealnie chrupiące.














































:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/ljTTZ0jZuvZNSMKC0nLz/afc776aae2166b4435ae8de78de6e4.png)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/2YdaDAy3ikxgq0qj5BqK/b7f3f8dafbe47b8a45769471dbbbd9.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/SXVBbCYimZh7lyu_RhcB/de4dc325738e7917bb5a814c47bcfe.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/dnNGJ6_3Ry4amyihbBXh/7b35144d126d5e9f5c77fd35adf929.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/1IZOvv9AlyUMC9RBJvzn/90b6ee8e3fec9b371385605c82a92a.png)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/YJCIwzIGiFEbrgMKem_1/ba91b1b434d1903654d167812c2ab0.png)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/QbUD2GKbMT9g782Bwwo-/0b4c6021a8b7e3043caafaa9f8dd33.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/_tWc1oc87tQdI6b63dlQ/9fca126728140de43d2b3a439eb844.jpg)












