REKLAMA

Źródło: Canva

Kapuśniak

Rozgrzewająca i sycąca zupa. Jest pełna smaku i pełna zdrowia!

REKLAMA
Zupy wielkanocne – zbiór najlepszych przepisów

Przepis można znaleźć w tym artykule

Zupy wielkanocne – zbiór najlepszych przepisów

Składniki

porcje
6
  • 1 kg białej kapusty Dodano do
  • 1 cebula Dodano do
  • 2 marchewki Dodano do
  • 2 ziemniaki Dodano do
  • 1 kg żeberek Dodano do
  • 2 liście laurowe Dodano do
  • 2 ziarna ziela angielskiego Dodano do
  • 2 łyżki masło Dodano do
  • sól i pieprz do smaku Dodano do
REKLAMA

Procedura

135 min.
1. Krok

Cebulę i marchewkę kroimy w kostkę, następnie podsmażamy na maśle w rondlu do miękkości. Kapustę cienko pokrój i dodaj do warzyw na patelni. Smaż przez kilka minut, aż kapusta będzie miękka. Mięso przełóż do garnka i przykryj wywarem. Dodaj liście laurowe i ziele angielskie. Doprowadź do wrzenia, następnie zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez około 2 godziny. Ziemniaki ugotuj osobno i dodaj do zupy pod koniec.

2. Krok

Przed podaniem dopraw dla smaku solą i pieprzem.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

1981 przepisy

Zupy i buliony

325 przepisy

Ciastka

334 przepisy

Śniadanie

410 przepisy

Kolacja

1845 przepisy

Deser

1396 przepisy

Ciasta

359 przepisy

Ciasta i desery

1257 przepisy

Dania mięsne

1028 przepisy